Signe spiser rugbrød

Det virker som i går Signe første gang fik mad med en ske, for slet ikke at tale om, da hun første gang forsøgte at spise selv. Et bevis på, at udviklingen går hurtigt hos hende kan ses i nedenstående video der viser, hvordan Signe i sidste weekend ikke kun begyndte at gå (med meget hjælp), men også begyndte at spise rugbrød selv.

Indtil for nylig gav vi hende de enkelte stykker i munden, men den tid er (hovedsageligt) slut. Nu skal vi bare stille det foran hende, så har hun helt styr på, hvad man skal gøre af maden… den skal jo spises. Vi har også prøvet det med pastaskruer og brød – begge dele med held.

Signe er endnu ikke begyndt at spise med ske selv, ligesom hun stadig får hjælp, når hun er tørstig. Heldigvis er det nemt at se, når hun gerne vil have noget at drikke, eller når hun skal have lidt mere mad. Hun åbner munden, slår lidt i bordet eller rækker ud efter det, hun gerne vil have. Hvor er det altså fantastisk, at vi ikke længere skal gætte os til hvad Signe gerne vil, men i stedet kan få besked fra hende selv, om hun skal have en bid mere eller om hun er mæt.

Det er med et blevet meget nemmere at give Signe mad, da hun nu er meget mere med. Og når vi er ved mad, så er hun i løbet af de sidste 3-4 uger begyndt at spise det samme til aften som vi får, ligesom hun også spiser på samme tid som os andre. Det er hyggeligt, at vi har fået vores eget lille spise-ritual herhjemme.

/Dann