Signe er begyndt med (majs)grød

21. april 2009 | Skrevet af Lene & Dann

For en uges tid siden (den 9. april for at være helt præcis) skulle Signe have grød for første gang. Vi havde købt ind til lidt forskelligt, men blev enige om at majsgrød skulle være det første, hun skulle have. Derfor har hun næsten hver dag siden den første dag fået en portion grød, når hun står op fra sin eftermiddagslur.

Indtil nu har det været majsgrød hver gang, og det fortsætter vi med et par uger endnu. Herefter starter vi med en ny variant så hun kan lære den at kende. Det bliver nok grød med rismel.

Til at starte med var begejstringen for maden begrænset, men det var tydeligvis spændende at prøve noget nyt (se billederne nedenfor). I løbet af de sidste par dage er hun faktisk begyndt at spise noget. Vi vil skyde på hun spiser 2/3 af den portion, vi laver til hende. Det tyder altså på at vi er begyndt langsomt, men sikkert, at bevæge os i retning af mere fast føde.

Det er sjovt at give hende grøden: at se hvordan hun langsomt lærer at det skal da i munden og det skal da vist også ned i maven. Det er fantastisk spændende. Dann glæder sig til han skal give hende det i aften.

/Lene & Dann

P.S. Det laves som følger:

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1½ spsk majsmel
 • 30 ml modermælk(serstatning)
 • ½ dl vand

Fremgangsmåde

 1. Alt undtagen olie blandes i en kasserolle på maksimalt blus under kraftig omrøring
 2. Når det er blevet tilpas tykt (tænk ketchup) slukkes for varmen og olien blandes i
 3. Vent på det køler ned så barnet ikke brænder sig
 4. Grøden er nu klar til servering

2 kommentarer til “Signe er begyndt med (majs)grød”

 1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Mos og mælk siger:

  […] Lene, der gav Signe den første mos. Dels fordi Lene lavede maden og dels fordi Dann var den, der først gav Signe grød. Signe er efterhånden blevet ret god (når man tænker på, at hun aldrig har prøvet det før) […]

 2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Signe spiser rugbrød siger:

  […] virker som i går Signe første gang fik mad med en ske, for slet ikke at tale om, da hun første gang forsøgte at spise selv. Et bevis på, at […]