Julesennep (simpel)

10. december 2016 | Skrevet af Dann

Julesennep (simpel)Julesennep er her i en meget simpel udgave blot en sennep, der er sødet med rigeligt brun farin. Det kunne sagtens gøres mere avanceret i smagen ved at tilsætte kanel, nelliker eller lignende…. Men for os er simpelt bedst i dette tilfælde. Det passer til hele julefrokosten.

/Dann

Ingredienser

  • 50 gram gule sennepsfrø
  • 50 gram sorte sennepsfrø
  • 75 gram brun farin
  • 75 gram vand
  • 3 spsk (20 gram) hvidvinseddike
  • 1 tsk (5 gram) salt

Fremgangsmåde

  1. Kom sennepsfrøene op i en morter og stød dem til det bliver et fint pulver (skal måske gentages, hvis der ikke er plads i morteren)
  2. Kom alle ingredienserne op i et glas
  3. Bland det hele godt sammen
  4. Kom senneppen i køleskabet
  5. Det skulle nu gerne blive mere fast i konsistensen I løbet af 10-12 timer. Sker det ikke så bland evt lidt flere stødte sennepsfrø i. Maizena kan også bruges til at få den mere fast. Er den ikke flydende nok, så blandes der bare lidt koldt vand i
  6. Lad senneppen være på køl i 1-2 dage yderligere
  7. Senneppen er nu klar til servering
  8. Velbekomme!

 

Der er lukket for kommentarer.