Sur-sød sovs

22. januar 2017 | Skrevet af Dann

Sur-sød sovsSur-sød sovs er et must til forårsruller, og er det også herhjemme.

Den er nem at lave og er en klassiker.

/Dann

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk riseddike
  • 1½ tk salt
  • 1 spsk ketchup
  • 1/2 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm  ingefær
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1½ spsk koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv i ingefæren
  2. Skyl og hak chilien fint
  3. Kom alle ingredienserne undtagen det kolde vand og majsstivelsen op i en lille kasserolle
  4. Kog indholdet af kasserollen ved svag (2/9) varme i 5-10 minutter
  5. Rør majstivelsen ud i det kolde vand
  6. Rør stivelsen i gryden og kog videre i 3-4 minutter
  7. Hæld saucen over i en skål
  8. Lad saucen køle af til den er stuetemperatur
  9. Smag eventuelt til med honning, chili, eddike og salt
  10. Saucen er nu klar til servering
  11. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.