Flapjacks

9. juli 2015 | Skrevet af Dann

FlapjacksEgentlig er jeg meget mere til det salte køkken. Min ynglingsdessert er ost. Men hjemme i vores familie er jeg ene om den holdning. Signe og Lene har begge en sød tand, så jeg er i løbet af det sidste 1½ års tid begyndt at lave en del flere kager, end jeg plejer. Der er en lang liste af gode forslag til forskellige kager, der skal prøves, og en af dem der allerede nu er blevet et hit hos os alle er flapjacks.

Flapjacks er reelt bagt havregryn med smør og brun farin. Det lyder måske ikke af meget, men det smager helt fantastisk. Det minder lidt om en müslibar, men så alligevel ikke. Det smager bare super godt og så er det helt fantastisk nemme at lave. Fra start til slut går der under en time, og det meste af det er ventetid. Da vi altid har ingredienserne i huset, så er det en hurtig løsning på “skal vi ikke have noget sødt” spørgsmålet.

/Dann

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 150 gram brun farin
  • 2 spsk lys sirup
  • 350 gram havregryn

Fremgangsmåde

  1. Kom smør, brun farin og den lyse sirup op i en kasserolle
  2. Kom havregrynene op i en skål
  3. Forbered en bradepande (28×22 cm) med bagepapir
  4. Smelt indholdet i kasserollen
  5. Bland indholdet fra kasserollen op i skålen med havregrynene
  6. Rør godt rundt til alle havegrynene er “våde”
  7. Hæld blandingen over i bradepanden
  8. Tryk massen ud i formen, så den trykkes sammen. Den skal være 1,5-2 cm høj.
  9. Bag bradepanden med flapjacks i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter
  10. Tag nu bagepapiret med flapjacks forsigtigt op ad bradepanden og stil det til afkøling på en bagerist
  11. Flyt den “store flapjack” over på et skærebradt og skær den ud i passende stykker
  12. Flapjacksene er nu klar og kan holde sig i ca en uge i en kagedåse
  13. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.