Kylling med rød yoghurtsauce

11. maj 2014 | Skrevet af Dann

Kylling med rød yoghurtsauceInspireret af en opskrift, jeg så på nettet fik jeg lyst til at eksperimentere med at marinere en kylling i yoghurt. Det endte med denne opskrift, der kombinerer en yoghurtsauces specielle smag med tomat og nogle rigtig gode stegte kyllingstykker.

Retten er nem at lave – også på en hverdag. Retten kan nemlig startes om morgnen og laves færdig om aftnen. Det har vi gjort en del gange, og det har vi aldrig fortrudt.

Denne ret er hurtigt blevet en fast del af vores madplanlægning, da det er en ret, som vi alle tre kan lide.

/Dann

Ingredienser – lagen

  • ½ kg yoghurt
  • 5 hele nelliker
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk stødt chilipulver
  • 2 laurebærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 spsk limesaft
  • 30 gram mandler

Ingredienser – saucen

  • 2 løg
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt
  • 1 boulionterning, hønse
  • 1 knivspids paprika
  • 1 tsk sukker
  • ½ l vand
  • 1 ds (400 ml) flåede tomater
  • 2 hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1½ tsk stødt korriander
  • 1 tsk spidskommen

Ingredienser – kyllingen

  • 2-3 kyllingbryst filleter

Fremgangsmåde

  1. Rens og skær kyllingbrysterne op i mindre stykker på 2×2 cm
  2. Varm en pande op til mellem varme
  3. Rist krydderinerne og mandlerne på panden
  4. Kom krydderierne op i en krydderikværn
  5. Kværn krydderierne i kværnen (eller brug en morter)
  6. Bland yoghurten, krydderierne og limesaften sammen i en skål
  7. Bland kyllingstykkerne i skålen
  8. Kom låg på skålen og sæt den i køleskabet i mindst 8 timer, men gerne længere
  9. Tag yoghurtlagen med kyllingstykkerne ud af køleskabet
  10. Skræl og hak løg og hvidløg
  11. Skræl og riv ingefæren
  12. Blend de flåede tomater
  13. Varm en kasserolle op til middel varme
  14. Svits løg og hvidløg
  15. Tilsæt de øvrige ingredienser til saucen
  16. Lad saucen simre i minimum 50 minutter
  17. Varm en pande op til høj varme
  18. Tag kyllingstykkerne op på panden og steg dem. Lagen bliver mørk, og det er helt fint
  19. Kom den resterende del af lagen op i saucen og lad den simre med i 15 minutter
  20. Retten er nu klar til servering
  21. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.