Tomatrisotto

TomatrisottoRisotto er en ret, som vi gerne spiser herhjemme. Det var dog ved at være lidt tid siden vi sidst havde fået det, og jeg havde lyst til at eksperimentere lidt. Jeg fik derfor idéen til at lave en risotto med tomat. Efter lidt tilsmagning endte det med at smage super godt, og både vores gæster, Lene og Signe kunne rigtig godt lide det.

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi får netop denne variant, og da den smagte super godt, synes vi det skulle blive til en opskrift, der kan indgå i vores madplanlægning.

/Dann

Ingredienser

  • 3 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 700 ml. vand
  • 150 gram arborio ris
  • 1-2 friske tomater
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 knivspids paprika
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 terning hønseboulion
  • 15 gram smør
  • 30 gram parmasan
  • 1 spsk olievenolie

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet og boulionterningen op i en kasserolle
  2. Sæt kasserollen til at simre på lav (3/9) varme
  3. Skræl og hak skalotteløget fint
  4. Skræl og hak hvidløget
  5. Riv parmasanen
  6. Vask og skær tomaten i fine stykker
  7. Drys saltet ud over de skårne tomater for at trække saften ud (der skal bruges)
  8. Varm en sautepande op til middel varme (5/9)
  9. Kom olivenolien på panden
  10. Tilsæt løg og hvidløg på panden
  11. Svits forsigtigt løg og hvidløg i ca. 3 minutter til de bliver bløde
  12. Hæld risene på panden og varm dem godt igennem under konstant omrøring (ca. 5 minutter)
  13. Hæld tomaterne inkl. væden op i panden og rør godt rundt i ca. 1 minut.
  14. Skru ned på lidt lavere (4/9) varme
  15. Tilsæt timian, peber, paprika og citronsaft til panden.
  16. Tilsæt strakt 2 dl boulion og der røres konstant rundt
  17. Gentag skridt 14, når væden er suget næsten helt op af risene. Når der ikke er mere boulion fortsættes
  18. Vent indtil risene har suget alt boulion fra panden
  19. Tag panden fra varmen
  20. Bland smør og parmesan i panden og rør godt rundt i et minut
  21. Risottoen er nu klar, og den skal serveres straks.
  22. Velbekomme!

One thought on “Tomatrisotto

  1. Retten kan også laves uden parmasanost og smør. Det bliver den både lidt mindre fed af og den før en helt anden konsistens. Prøv at smage lidt af den inden der blandes ost og smør i for at være sikker på at det er det rigtige at gøre.

    Ja ja, klassisk skal der parmasan i en risotto, men hvis det smager godt, så gør det jo ikke så meget at “den klassiske italienske madlov” bliver brudt.

    /dann

Der er lukket for kommentarer.