Vingummi

Vingummi

Vingummi med lige den form og smag, du gerne selv vil have. Det er sjovt at lave med børn, selvom tiden de skal tørre er lang. Også ret perfekt til at lave en alternativ smag af vingummi til en anretning på en tallerken.

Ingredienserne kan være svære lidt at købe i et supermarked, men de er nemme at købe på nettet.

/Dann

Ingredienser – gelatineblanding

  • 75 ml vand
  • 50 g gelatine

Ingredienser – sukkermasse

  • 50 ml vand
  • 200 g sukker
  • 250 g druesukker

Ingredienser – øvrigt

  • 1,5 g citronsyre
  • 4 ml hindbæraroma (erstattes af andre smage. Kan også erstattes af koncentreret saft, som gerne koges lidt ind for at få det mere koncentreret, end det er i flasken)
  • 3 ml rød slikfarve (erstattes af andre farver eller af farven fra saften, hvis det giver nok farve)
  • Olie

Udstyr

  • Sukkertermometer (=termometer der kan klare høje temperaturer)
  • Silikoneforme eller bradepande
  • Vægt til at måle små mængder med

Fremgangsmåde

  1. Til gelatineblandingen forberedes et vandbad
  2. I skålen i vandbadet kommes vandet
  3. Når vandet er tæt på at være kogende skrues der ned på mellemlav (3/9) varme
  4. Drys straks gelatinen i og rør forsigtigt, men grundigt rundt
  5. Lad gelatineblandingen stå under jævnlig omrøring til den skal bruges
  6. Varm det langsomt op mens der røres i det
  7. Til sukkermassen røres vand, sukker og druesukker sammen i en gryde. Det hele skal være vådt/fugtig
  8. Varm nu sukkermassen for høj (8/9) varme til det bliver 135 grader varmt.
  9. Tag gryden af varmen og lad den køle ned til 100 grader
  10. Tilsæt citronsyre og gelatineblandingen
  11. Rør rigtig godt rundt
  12. Tilsæt nu smag og farve og rør godt rundt
  13. Fjern bobler i overfladen (de sætter sig i vingummien)
  14. Vælg om det er en bradepande eller silikoneforme, der skal bruges
  15. Pensl formene med lidt olie (det er vigtigt, at det er meget lidt olie)
  16. Hæld nu vingummimassen op i formene (bruges en bradepande, skal massen være ca. ½ cm i højden
  17. Lad vingummierne tørre ved stuetemperatur i en lille time
  18. Hvis massen blev hændt i en bradepande, så er det nu tid til at skære/klippe vingummmierne ud
  19. Vingummierne er nu klar til servering
  20. Velbekomme!