Signes første besøg i dyrehaven

Signe er efterhånden blevet en stor pige, der elsker at lege udenfor. Hun synes det er helt fantastisk at køre rundt på hendes scooter, at lege med hendes “strandsæt”, at feje med hendes kost, at gynge, at puste sæbebobler… ja listen er meget lang.

Når hun nu er så vild med at være udendørs, så tænkte jeg at det var tid til at “opgradere”, de oplevelser lidt. Derfor tog Signe og jeg en tur i dyrehaven lørdag den 24. juli. Dyrehaven er et indhegnet skovområde, hvor der er en masse forskellige dyr, man kan besøge.

Efter et kort besøg i Kvickly for lige at købe et par boller (Signe var lidt sulten), så ankom vi til dyrehaven. Signe var allerede fra start ret begejstret for at være i skoven. Hun begyndte at snakke, pege og fortælle om alt, hvad hun så. Efter vi var kommet ind i dyrehaven, ville Signe gerne ned og gå. Der gik ikke længe, inden hun havde fundet et dådyr (Signe kaldte dem “får” denne dag). Hun var overraskende ikke bange for dem, men ville gerne hilse på dem. Dyrene var også meget intereseret i Signe. Det hænger nok sammen med, at hun stadig havde en hel bolle i hånden, som hun gik og spiste lidt af.

På det tidspunkt syntes jeg, at det var lidt for meget af det gode, så jeg gav et af dyrene halvdelen af Signes bolle og håbede så på, at hun kunne få lov til at sidde på en bænk og spise resten. Men sådan tænkte Signe ikke helt. Hun ville gerne dele sin mad, så hun rakte sin del af bollen frem til “fåret” og var både begejstret og stolt da det spiste hendes bolle.

I løbet af den næste halve time fik vi både set fugle, ænder (ja ja teknisk set er det også en fugl) og masser af andre dyr. Signe hyggede sig helt utroligt meget, hun løb rundt, kravlede op af bakker og snakkede som et vandfald.

Da hun begyndte at gerne ville op tit og helst ikke ville ned igen, så var det tid til at gå mod bilen. Da vi kom derud fik hun øje på havet, der kunne ses gennem træerne. Det ville hun gerne se nærmere på, så vi gik gennem skoven over til et udsigtspunkt, hvor vi kunne se lige ned på stranden. Det var hun meget fascineret af et stykke tid, hvorefter hun gerne ville hjem igen og se mor.

Alt i alt havde vi en lille times tid i dyrehaven. Det var så god en tur, at vi allerede har været der en gang mere, og vi kommer til at tage derud rigtig mange gange.

For mig var det rigtig dejligt både at have noget tid alene med Signe og det var helt fantastisk at se, hvordan hun nysgerrigt og med stort gåpåmod kastede sig ud i at gå op af selv de mest stejle bakker….  jeg behøver nok ikke nævne, at hun sov godt om aftnen.

/dann