Hjemmelavet kartoffel chips

Hjemmelavet kartoffel chipsEn sjælden gang imellem laver vi hjemmelavede kartoffel chips hos os. Hjemmelavede kartoffelchips er noget helt andet end dem man køber i butikkerne. De smager bare bedre, specielt hvis de serveres varme fra ovnen eller panden. Det kan varmt anbefales – både som en lille snack eller som en del af en tapas anretning.

Det tager ikke lang tid at lave 10-15 minutter i alt, og smager rigtig godt. Det er sjældent at vi laver kartoffel chips alene, men hvis vi alligevel laver noget med kartofler, så sker det tit at der også bliver lavet lidt chips.

Ingredienser

 • Kartofler
 • Olie
 • Salt
 • Krydderier efter eget ønske

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne
 2. Skær kartoflerne i lige store skiver på ca. 1 millimeters tykkelse
 3. Vend de skårne kartoffelskiver i krydderierne (inkl. salt)
 4. Hæld olien på en pande, så hele bunden er dækket og varm den op på høj varme
 5. Når olien er varm, steges kartoffelskiverne i ca. 1 minut per side. Når de begynder at blive gyldne lidt inde fra kanten er de klar til at blive vendt. Der skal ikke være flere kartofler end de alle kan ligge på direkte på panden. De må ikke være ovenpå hinanden.
 6. Tilsæt eventuelt lidt salt og andre krydderier mens de er på panden.
 7. Placer kartoflerne på en bageplade
 8. Gentag punkt 5 til 7 indtil alle kartoflerne har været på panden.
 9. Kom kartoffelskiverne i ovnen i ca. 7 minutter ved 225 grader (vigtigt: hold øje med den. Når de bliver brune i kanten skal de ud)
 10. Lad kartoffelskiverne hvile i ca. 10 minutter på et fedtsugende underlag. Dette trin kan eventuelt springes over, hvis man er lækkersulten i en fart 🙂
 11. Chipsene er nu klar til servering

4 thoughts on “Hjemmelavet kartoffel chips

 1. Det kan i øvrigt varmt anbefales at skære kartoflerne ud med et rivejern eller en mandolin. Det virker meget bedre og nemmere end at lave det i hånden. Chipsene bliver nemlig tyndere og mere ens i tykkelsen.

 2. Bliver nød til at spørge om man ikke kun kan bruge ovnen, Hvis ja hvor længe og på hvor mange grader?

 3. Hej Eva,

  Tak for dit spørgsmål.

  Jeg har prøvet det et par gange, men resultatet bliver ikke helt så godt, da der er en tendens til at kartoflerne bliver tøre og ikke sprøde på samme måde.

  Mine bedste erfaringer er med ikke at bruge varmluft, men igen jeg kan anbefale at bruge panden – slevom det ike er så nemt og ej heller så sundt.

  /dann

Der er lukket for kommentarer.