Rødvinssauce med fond

17. februar 2016 | Skrevet af Dann

RødvinssauceMin favorit rødvinssauce er Bleekers Rødvinssauce, som har en helt speciel smag. Men når det skal være mere klassisk og basert på fond,så er det nedenstående ospkrift jeg finder frem. Lene synes den smager lidt for meget af rødvin, men for mig har saucen den helt rigtige balance af smagbar rødvin uden at være for meget. Den kan klart anbefales og er super nem at lave (selvom den tager noget tid).

/Dann

Ingredienser

  • 1 dl mørk kyllinge- eller kalvefond
  • 1½ dl rødvin
  • 1½ tsk timian
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1½ dl fløde
  • Evt. stegesky
  • 20 gram smør
  • 20 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret i bunden af en kasserolle
  2. Pisk melet i og rør godt rundt
  3. Rør rundt indtil det bliver brunt og lugter af popcorn
  4. Kom alle de øvrige ingredienser på nær fløde og stegesky op i kasserollen
  5. Pisk meget rundt og lad den simre i 30 min
  6. Bland fløden i
  7. Kog saucen op i 1 minut
  8. Lad saucen simre i minimum 1 time på lav (2/9) varme
  9. Pisk eventuelt stegeskyen i
  10. Saucen er nu klar til servering
  11. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.