Bleekers Crackers

26. september 2013 | Skrevet af Dann

Bleekers Crackers - close-upHjemmelavede snacks er blevet populært hos os. Derfor skulle der heller ikke mange overvejelser til, inden jeg kastede mig ud i at lave kiks. det endte med at være frygtelig nemt, men undervejs har der været mere end en del fejlslagne forsøg, hvor dejen er blevet forkastet eller det færdige resultat har været så dårligt, at det måtte smides ud. Efter nogle forsøg og en del søgen efter forskellige opskrifter på nettet, lykkedes det endelig at lave en rigtig god kiks. En kiks som vi har valgt at kalde Bleekers Crackers.

Metoden kræver en pastamaskine til at rulle dejen ud. Heldigvis har vi en sådan 🙂 Hvis nu man ikke ligger inde med dette vidunderapperat, så er det bestemt også muligt at lave dem med en kagerulle. Resultatet bliver bare ikke helt så ensartet, er min erfaring (jeg startede med at lave dem i hånden og fik først idéen med pastamaskinen sent i forløbet).

Bleekers CrackersResultatet er blevet nogle sprøde kiks med en super smag, der smager mindst lige så godt som dem, der fås i butikkerne. Da de samtidig er nemme at lave, er der vist ingen tvivl om, at vi fremadrettet kommer til at lave crackers til os selv, og til vores gæster, som en lille snack.

/Dann

Ingredienser

  • 200 ml vand
  • 400 gram hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • Krydderier til drys (vi bruger peber, saltflager, timian, rosmarin, oregano, citronpeber, jomfru i det grønne frø og lignende)

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, sukker og salt i en skål
  2. Hæld vand og olie op i skålen
  3. Ælt det hele godt sammen i et par minutter
  4. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter
  5. Del dejen i fire lige stor stykker
  6. Rul hvert stykke fladt (ca. 1 cm i højden)
  7. Kør nu hvert stykke på en pastamaskine på den første indstilling (0) et par gange
  8. Kør herefter de enkelte stykker på hastighederne 1, 2 og 3 en ad gangen
  9. Tag en af de udrullede “baner” og placer den fladt på et bord
  10. Forbered en bageplade med bagepapir
  11. Kom vand på en hånd og kør den over dejen så den bliver fugtig på overfladen
  12. Drys med de valgte krydderier
  13. Skær dejen op ved først at dele den på langs i to stykker.
  14. Skær herefter “skiver” af ca. 2 cm bredde (eller brug hvad mønster, du har lyst til)
  15. Tag nu de skårne crackers og kom dem over på bagepapiret på bagepladen, så de ligger hver for sig
  16. Bag nu hver bageplade for sig selv i 12 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  17. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i mindst 5 minutter på en bagerist, inden de serveres
  18. Gentag skridt 9 til 17 for de sidste stykker
  19. Bleekers Crackers er nu klar
  20. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.