Frikadeller og kold kartoffelsalat

28. marts 2013 | Skrevet af Lene

Frikadeller og kold kartoffelsalatDenne ret er en af Danns yndlingsretter og det er kun mig, der laver den herhjemme, så det er tid til en opskrift.

Jeg laver  begge ting, som min mor også gør det, så det er hende, der har lært mig det.

Det tager en del tid at lave, men kan sagtens laves i forvejen, så der er nem aftensmad. Det kan også laves dagen før. Det, der tager længst tid er, at vente på, at kartoflerne køler af. De er nemmest at skære, når de er helt afkølede.

/Lene

 

Ingredienser frikadeller

  • 500 g. hakket svine- og/eller kalvekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3/4 dl. mel
  • ca. 1 dl. mælk
  • salt og peber efter behov

Ingredienser kartoffelsalat

  • 1 ½ kg. kartofler
  • 5 dl. creme fraiche
  • 2 tsk. sennep
  • 1 tsk. citronkoncentrat
  • salt og peber
  • Evt lidt mælk, hvis det skal være mere flydende

Fremgangsmåde frikadeller

  1. Kødet sættes på køkkenbordet, så det lige kan blive lidt varmere end køleskabskoldt
  2. Løget hakkes i meget fine stykker
  3. Kødet puttes i en skål og der røres i det, indtil det ligner fars i modsætning til hakket kød
  4. Løg og mel tilsættes og der røres godt rundt
  5. Ægget slås ud i kødet og røres med
  6. Der tilsættes mælk efter, hvornår farsen føles nem at røre i. Der må endelig ikke komme for meget mælk i, så farsen bliver tynd
  7. Tilsæt salt og peber
  8. Farsen sættes væk lidt, så den kan trække
  9. En pande findes frem og varmes op til fuld varme (9/9)
  10. Frikadellerne formes med en ske og puttes på panden og steges videre ved midelhøj varme (7/9)
  11. Server mens de er varme. De kan evt. sættes til side og varmes i ovnen, inden de skal spises

Fremgangsmåde kartoffelsalat

  1.  Kartoflerne skrælles
  2. Derefter koges de i ca. 20 min. uden salt men med lidt oliemargarine i vandet
  3. Når kartoflerne er kogt færdige, hældes vandet fra i en sigte
  4. Kartoflerne sættes til at køle helt af
  5. Mens de køler af, blandes resten af ingredienserne i en stor skål
  6. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere sennep og citron.
  7. Når kartoflerne er kølet helt af, skæres de i skiver på ca. ½ cm.
  8. Bland kartoflerne forsigtigt i creme fraichen
  9. Stil kartoffelsalaten i køleskabet i min. ½ time, men gerne længere
  10. Spises kold fra køleskabet
  11. Velbekomme

Der er lukket for kommentarer.