Fedtebrød

10. december 2017 | Skrevet af Dann

FedtebrødFedtebrød er uden sidestykke Lenes absolut favorit julesmåkage. Den er et must blandt kagedåserne.

Den er overraskende hurtig at lave sammenlignet med andre småkager og så smager den faktisk også godt.

/Dann
Ingredienser – fedtebrød

  • 200 gram smør
  • 125 gram kokosmel
  • 125 gram sukker
  • 200 gram mel
  • 2 knivspids hjortetakssalt

Ingredienser – glasuren

  • 225 gram flormelis
  • 3 spsk vand

Fremgangsmåde

  1. Forbered kokosmel og sukker i en dyb tallerken
  2. Bland mel og hjortetakssalt i en skål
  3. Blødgør smørret ved at lade det stå ved stuetemperatur
  4. Forbered to bageplader med bagepapir
  5. Smuldr nu smørret ud i skålen med mel og hjortetakssalt
  6. Tilsæt sukker og kokosmel
  7. Ælt det hele godt sammen
  8. Del dejen i 7 stykker
  9. Rul hvert stykke ud til en pølse lidt tykkere end en tommelfinger
  10. Læg hver ”pølse” på bagepladen
  11. Tryk pølsen flad så den er lidt under 1/2 cm i højden
  12. Bag stængerne i 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  13. Bland glasuren mens den første plade er i ovnen
  14. Efter pladen er færdig placeres stængerne på en bagerist og der smøres glasur ud over toppen af dem med en kniv
  15. Lad nu stængerne køle helt af
  16. Skær stængerne ud i små stykker, så de bliver til småkager
  17. Fedtebrødene er nu klar til at blive spist
  18. Velbekomme!

 

Der er lukket for kommentarer.