Gratineret ovnpasta med oksekød

4. november 2014 | Skrevet af Dann

Gratineret ovnpasta med oksekødVi der ret glade for pasta herhjemme. Jeg er personligt også rigtig glad for en god indbagt pizza med spagetti, oksekød og ost. Derfor var idéeen om en gratineret pasta med kødsauce i ovnen ret ligetil. Det er lidt ligesom en indbagt pizza med oksekød, spagetti og ost… og nå ja altså bare uden pizzadejen 🙂

Det smager super godt, og vi kan alle tre rigtig godt lide den. Dertil er det en ret nem ret at lave, der gør at vi kan nå at lave den på en hverdag.

Retten er allerede blevet en fast del af vores madplanlægning herhjemme.

/Dann

Ingredienser

  • 300 gram hakket oksekød
  • 1 rødløg
  • 1 almindeligt løg
  • 2 fed hvidløg
  • 70 gram tomatpure
  • 1 ds (400 ml) flåede tomater
  • 2 spsk oregano
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 200 gram revet cheddar ost
  • 250 gram pasta (vi bruger møllehjul, men alle slags pasta i form kan bruges)
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen og sæt den til at køle af i et dørslag
  2. Mens pastaen koges startes på saucen
  3. Skræl og hak løg, rødløg og hvidløg
  4. Blend de flåede tomater
  5. Varm en gryde op til høj (8/9) varme
  6. Kom olien i gryden
  7. Svits kødet til det bliver godt brunt
  8. Tilsæt nu løg og svits det med i 3-4 minutter
  9. Tilsæt tomatpure og rør godt rundt i 3 minutter
  10. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen osten) og rør rundt
  11. Skru ned på svag (2/9) varme og lad det simre i minimum 15 minutter, men gerne mere
  12. Find et ovnfast fad på 23×23 cm
  13. Hæld pastaen i bunden af det ovnfaste fad
  14. Kom saucen fra gryden ud over pastaen og fordel den jævnt
  15. Fordel nu osten jævnt over overfladen, så den danner et “låg”
  16. Bag nu retten i 20 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  17. Retten er klar til servering straks
  18. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.