Calzone med spagetti og ost

21. juni 2013 | Skrevet af Dann

CalzonePizza er en fantastisk ret. Det er helt klart en af favoritterne herhjemme. En variant af pizza, som specielt Dann er rigtig glad for, er calzone eller hvad der også tit bliver kaldt: en indbagt pizza. Det er reelt bare en pizza, der er foldet på midten hen over fyldet og herefter bagt.

Det er lige så nemt at lave som pizza, smager super godt og giver nogle muligheder for at komme fyld i, der ellers kan være vanskeligt på en pizza, da det nemt bliver tørt. Her er der eksempelvis spagetti på pizzaen, som får lov til at være med hele tiden i ovnen.

Fremadrettet tror jeg der vil blive lavet mindst en calzone hver gang, vi i øvrigt laver pizza.

/Dann

Ingredienser -dej

  • 2 dl vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 300 gram mel til pizza (erstat gerne op til 50 gram med fuldkorn-smel… det smager skønt)
  • 2 spsk olivenolie

Ingredienser – fyld

  •  1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram spagetti
  • 125 gram mozzarella ost
  • 1 ds (400 ml) hakkede tomater
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk tørret basilikum

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål
  2. Ælt dejen i ca. 5 minutter
  3. Del dejen i to stykker
  4. Form hvert stykke til en bolle
  5. Lad dejen hæve under dække i 1 time. Mens dejen hæver forberedes fyldet
  6. Kog spagettien i saltet i kogende vand til den bliver al dente
  7. Dræn pastaen og sæt den til side
  8. Blend de hakkede tomater og kom dem over i en kasserolle
  9. Tilsæt salt, eddike, sukker og tørret basilikum til kasserollen og rør godt rundt
  10. Lad tomatsaucen simre på lav (3/9) varme, mens dejen hæver
  11. Skræl og hak løget fint
  12. Skræl og hak hvidløget fint
  13. Rul hver ”bolle” ud til en rund pizza
  14. På den ene halvdel af pizzaen placeres løg, hvidløg, spagetti og ost. Sørg for at der er ca. 1 cm tilbage i kanten, hvor der ikke er fyld.
  15. Hæld en passende mængde tomatsauce over (1-2 dl)
  16. Fold pizzaen på midten og tryk den sammen i kanten
  17. Bag calzonen (den nu foldede pizza) i en forvarmet ovn på 230 grader i 15 minutter
  18. Calzonen serveres straks (skal der laves flere kan den kort varmes i ovnen inden servering, hvis den er kølet af)
  19. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.