Spansk tortilla med chorizio og rødløg

21. maj 2013 | Skrevet af Dann

Spansk tortillaFrittata har længe været en af de gode retter hjemme hos. Det er en ret, der er nem at lave, smager super godt og reelt kan indeholde, hvad vi nu lige har af grøntsager og kød.

Tortilla er reelt bare en spansk frittata, men er kendetegnet ved at den består af et lag kartofler. Normalt er kartoflerne skåret i skiver, men vi kan bedre lide at have dem i tern. Dette er derfor ikke en helt klassisk spansk tortilla, men det er en lige efter vores hoveder. En ret der smager godt, er hurtig at lave og som mætter godt.

/Dann

Ingredienser

  • 350 gram æg (6 stk.)
  • 100 ml mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 6 kartofler
  • 1 tsk. salt (til at koge kartoflerne med)
  • ½ spsk olivenolie
  • 80 gram chorizo

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne
  2. Skær kartoflerne i små stykker af ca. 1×1 cm størrelse
  3. Kom kartoffelstykkerne op i en gryde fyldt med vand og tilsæt 1 tsk salt
  4. Varm gryden op og lad kartoflerne koge i 15 minutter fra vandet er kogende. De bliver nu møre
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem til at køle lidt af
  6. Skræl og hak rødløget
  7. Skræl og hak hvidløget
  8. Vask og hak den røde peber
  9. Skær chorizo pølsen ud i små stykker
  10. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål
  11. Varm en pande op til middelhøj (6/9) varme
  12. Hæld olivenolien på panden
  13. Steg chorizopølse, rødløg, røde peber og hvidløg på panden
  14. Efter 1 minut tilsættes timian
  15. Efter ca. 5 minutter (når indholdet på panden er blevet “blødt”) tages panden fra varmen
  16. Tag indholdet fra panden over på en tallerken
  17. Kom nu et lag kartofler i bunden af panden (den skal være ovnfast)
  18. Bland halvdelen af løg/chorizo blandingen sammen med kartoflerne
  19. Hæld æggeblandingen over så den dækker (den begynder straks at sætte sig lidt, da panden er varm)
  20. Kom de sidste kartofler på og bland dem igen med det sidste løg/chorizo blanding
  21. Hæld den sidste del af æg/mælk blandingen ud over panden, så det dækker
  22. Bag nu tortillaen i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter
  23. Vend tortillaen ud på et skærebræt og skær den ud som en lagkage
  24. Den skal serveres straks
  25. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.