Gul suppe med ingefær og kokosmælk

12. februar 2013 | Skrevet af Dann

Gul suppe med ingefær og kokosmælkSuppe er en spise, vi ikke får særligt tit herhjemme. Det er dog noget, jeg gerne vil gøre lidt op med. Derfor eksperimentere jeg fra tid til anden med forskellige slags supper. Typisk er det en meget tyk suppe, men denne gang skulle det være en helt lind suppe. Ikke nok med det, så skulle det også være en meget smagfuld suppe. Efter at have fundet inspiration forskellige steder, endte jeg med nedenstående opskrift.

Suppen smagte super godt. Både Signe og Lene spiste meget. Der er ingen tvivl om, at dette fremadrettet vil være en fast del af vores madplan. Ikke mindst fordi den er så hurtig at lave, at vi kan nå at gøre det på en hverdag.

/Dann

Ingredienser

  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 stort løg
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 270 ml kokosmælk
  • 1 l vand
  • 2 grøntsagsboulion
  • 2 dl røde linser
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk peber
  • ½ spsk olie til at stege i

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak ingefær, løg, hvidløg og chili
  2. Varm en gryde op til mellem høj (7/9) varme
  3. Kom ½ spsk olie op i gryden
  4. Svits løget i gryden i 2 minutter
  5. Tilsæt ingefær, hvidløg og chili og svits det med i et par minutter
  6. Kom alle de resterende ingredienser op i gryden og bring den til at koge
  7. Skru ned for varmen til lav (3/9) varme
  8. Lad det simre i 40 minutter
  9. Tag gryden fra varmen
  10. Blend indholdet af gryden i en blender eller med en staublender
  11. Kom suppen over i en ren gryde og varm den igennem
  12. Lad suppen småsimre på lav (2/9) varme indtil den skal spises
  13. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.