Patatas bravas

6. december 2012 | Skrevet af Dann

Patatas bravasSigne er vild med pomfritter. Derfor var jeg også sikker på, at jeg skulle prøve at lave patas bravas, der er en spansk tapas ret, som reelt er små firkantede pomfritter med en god tomatsauce til. Det kan lyde lidt mærkeligt, men det smager fantastisk. Retten kan bruges både som en blandt mange tapas retter, men den kan også gøre det ud for et helt måltid.

Det har taget et par forsøg at ramme en opskrift, der virker. Det har handlet om, hvordan kartoflerne skulle laves. Skal de koges først? Skal de laves i ovnen? Spørgsmålene har været mange, men resultatet har været værd at vente på. Det er blevet til det som Signe kalder “mini pomfritter” og hun nægter pure, at det her noget som helst med kartofler at gøre. Hun er helt vild med dem, og spiser altid helt op, hvilket er lidt af et særsyn ved andre ting. Lene er også rigtig glad for dem. Det er allerede blevet en klassiker herhjemme.

Retten er nem at lave, selvom det tager lidt tid, så det er helt sikkert blevet en del af vores madplanlægning, når vi har kartofler på menuen.

/Dann

Ingredienser – kartofler

  • 1,5 kg kartofler
  • 2 dl olie
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde – kartofler

  1. Start med at lave tomatsaucen, hvis den ikke allerede er lavet
  2. Skræl kartoflerne
  3. Skær dem i firkanter af ca. 2x2x2 cm størrelse
  4. Varm en stor pande op til høj varme (7½/9)
  5. Hæld olien på panden
  6. Når olien er varm tilsættes alle kartoflerne til panden
  7. Steg kartoflerne i ca. 45 minutter, hvor de vendes jævnligt
  8. Tag kartoflerne af panden og lad dem dryppe lidt af
  9. Drys saltet ud over kartoflerne og vend dem rundt i en skål
  10. Kartoflerne er nu klar til servering – og skal helst serveres straks
  11. Velbekomme!

Ingredienser – tomatsauce

  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 spsk oregano
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 1 tsk eddike
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stødt peber
  • 1 dåse (400 ml) flåede tomat
  • 1 tsk sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde – tomatsauce

  1. Skræl og hak løget fint
  2. Skræl og hak hvidløget
  3. Varm en kasserolle op til middel (6/9) varme
  4. Blend tomaterne
  5. Kom løgene op i og svits dem i 1 minut
  6. Tilsæt hvidløgene og rør kraftigt rundt
  7. Kom paprika og kanel op i gryden og rør rundt
  8. Skru ned på svag (2½/9) varme
  9. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt
  10. Lad saucen simre i minimum 45 minutter, men gerne længere på lav (1½/9) varme
  11. Sovsen er nu klar til servering eller den kan kommes i køleskabet for at blive genopvarmet
  12. Velbekomme!

2 kommentarer til “Patatas bravas”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Stegt polenta med rødløg og chili siger:

    […] Polentaen i min opskrift er lavet på helt almindelig vand, men den kan også laves på andre væsker. Eksempelvis kan den laves med bouillon, vin eller noget helt tredje. Det smager også rigtig godt, og er en super måde at ændre hele smagen på. På billedet er polentaen serveret sammen med den tomatsauce, vi bruger til patatas bravas. […]

  2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Kylling med chili, ingefær og citron siger:

    […] kyllingen laves. Efter en del eksperimenter har vi fundet frem til at det perfekte tilbehør er patatas bravas med en god stærk tomatsauce. Den kombination smager fantastisk. Alternativt er det også godt at […]