Kylling med katsu karry

26. oktober 2012 | Skrevet af Dann

Kylling med katsu karryI mit forsøg på at finde gode indiske retter har jeg søgt en del på nettet efter “curry”. Dette ledte mig til en række forskellige opskrifter med navnet “katsu curry”. Det viser sig, at denne variant er japansk. Jeg tænkte straks, at jeg var nødt til at prøve det herhjemme, og efter et par forsøg med lidt forskellige opskrifter er jeg nu landet på en der smager rigtig rigtig godt.

Både Signe og Lene kan rigtig godt lide den, og det kan jeg også. Det er endda en ret, der er så nem at lave, at det kan nås på en hverdag. Det er helt klart en fast del af vores madplan fremadrettet.

På billedet er der kylling, sovs, ris. Derudover er retten drysset med forårsløg, der giver et dejligt pift til retten. Nedenfor følger opskriften på henholdsvis kyllingen og sovsen.

/Dann

Ingredienser – kyllingen

  • 2 kyllingbryster uden ben
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 1 dl rasp
  • Salt og peber
  • Olie

Fremgangsmåde – kyllingen

  1. Start med at lave sovsen og sæt risene over.
  2. Rens kyllingstykkerne for eventuelt fedt
  3. Lig et kyllingbryst fladt på et skærebradt, så den ligger aflangt væk fra dig og så den tykkeste ende vender mod venstre
  4. Skær nu ind næsten til midten fra venstre hele vejen ned
  5. Fold kyllingen ud, så den får næsten dobbelt størrelse, men bliver tyndere. På denne måde bliver kyllingen ensartet i tykkelse og den er nemmere at stege
  6. Gentag ovenstående skridt for de resterende kyllingbryster
  7. Forbered 3 tallerkner med henholdsvis et sammenpisket æg, mel og rasp
  8. Bland salt og peber (ca. 1 tsk af hver) i melblandingen
  9. Varm en pande op til mellem høj varme (7/9)
  10. Tilsæt rigeligt olie til panden
  11. Vend nu kyllingen i først mel, derefter æg og til sidst rasp. Sørg for at det dækker godt
  12. Steg kyllingen ca. 5 minutter på hver side på panden
  13. Tag kyllingen af varmen og placer den på et skærebrædt
  14. Skær kyllingen ud i strimler (som vist på billedet ovenfor)
  15. Kyllingen er nu klar til at blive serveret sammen med ris og sovsen
  16. Velbekomme

Ingredienserne – sovsen

  • Lidt olie
  • 2 mellemstore løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 spsk stærk færdigblandet karry
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 hønseboulion terning
  • 300 ml. kogende vand
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk lys soja sovs (kan være almindelig soja)
  • 1 gulerod
  • 1 laurbærblad
  • ½ tsk garam masala

Fremgangsmåde – sovsen

  1. Skræl og skær gulerodden i stykker af ca. ½x½ cm
  2. Skræl og skær løget i stykker på samme størrelse som gulerodden
  3. Skræl og skær hvidløget groft
  4. Skræl og skær ingefæren i stykker på. ca samme størrelse som gulerodden
  5. Varm en lille gryde eller kasserolle op på mellem (6/9) varme
  6. Tilsæt lidt olie i bunden af gryden
  7. Kom først guleroden op i gryden og rør godt rundt
  8. Efter ca. 2 minutter tilsættes resten af de hakkede ingredienser og der røres godt rundt
  9. Lad dem stege i ca. 5 minutter
  10. Tilsæt nu karry og hvedemel i gryden og rør godt rundt. Husk at karryen gerne må blive brændt lidt af
  11. Sæt vandet til at koge i en gryde
  12. Bland boulionterningen med det kogende vand
  13. Når boulionterningen er helt opløst, hældes det kogende vand ned i gryden. Tilsæt det eventuelt lidt ad gangen for at undgå klumper.
  14. Kom nu honning, lys soja sovs og et laurebærblad i
  15. Lad det simre i mindst 20 minutter
  16. Tilsæt garam masalan til gryden og rør godt rundt
  17. Fjern laurebærbladet
  18. Blend nu indholdet af gryden og kom det tilbage i gryden, hvis du ikke bruger en stavblender direkte i gryden
  19. Stil gryden på lav varme og rør jævnligt til den skal serveres.
  20. Sovsen er nu klar.

 

En kommentar til “Kylling med katsu karry”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2012 siger:

    […] Kylling med katsu karry […]