Spagetti Carbonara

Spagetti CarbonaraDen første dag i min barsel skulle selvfølgelig også indeholde noget ordentligt hjemmelavet mad. Det skulle være noget jeg ikke havde lavet før. Lene havde lyst til Spagetti Carbonara, så det blev menuen.

Efter en tur i Google fandt jeg hurtigt ud af at der er næsten lige så mange udgaver af opskriften som der er mennesker der laver opskrifter. Der er stor uenighed om mængder og om der egentlig er fløde i eller ej. Jeg valgte at komme lidt fløde i, og umiddelbart var det lidt for lidt hvis jeg skal gå efter hvad vi normalt får på en café. Det kan godt være at det ikke er klassisk italiensk, men det smager godt 🙂

Det svære er at undgå en koagulering af æggene når man mikser det sammen til sidst. Denne gang gik det ikke super godt, da der enten var for varmt i panden eller også gjorde jeg det for langsomt. Næste gang prøver jeg at mikse det i en skål ved siden af.

Opskriften er langt fra perfekt, så input fra andre modtages meget gerne. Jeg kommer til at eksperimentere med det i den kommende tid. Når jeg har fundet “svaret” på hvad vi bedst kan lide, så tilføjer jeg en kommenter til dette indlæg.

Det vigtigste er dog smagen, og ikke konsistensen… og det smagte godt. Jeg vil tro at det bliver endnu bedre med hjemmelavet pasta, men det må vente til jeg har fundet en lidt bedre opskrift på carbonara.

Ingredienser

  • 8 æggeblommer
  • 40 gram parmesan
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 3/4 dl fløde
  • 100 gram bacon
  • 1 spsk (oliven)olie
  • Spagetti

Fremgangsmåde

  1. Rør æggeblommer, fløde, salt og peber sammen
  2. Riv parmesanosten
  3. Tag 2/3 af parmesanosten og bland den i saucen
  4. Kog spagettien – den skal være færdig og klar sammetid som trin 5
  5. Svits baconen til den er let brun
  6. Bland spagetti og bacon i panden
  7. Tilsæt saucen under kraftig omrøring så det ikke størkner, men derimod “klistre” til pastaen
  8. Server med resten af parmesanosten som drys. Som prikken over i’et kværnes der noget friskkværnet peber over retten
  9. Velbekomme

/Dann

3 thoughts on “Spagetti Carbonara

  1. Opskriften er prøvet igen, denne gang med følgende ændringer:
    * Hakket hvidløg svitset i panden og fjernet når de blev brune. Herefter er bacon steget på panden
    * Der blev brugt 4 blommer
    * Der blev brugt 1 dl fløde
    * Dobbelt så meget olie
    * Det varme pasta blev blandet med saucen i en kold skål

    Læring:
    1) Hvidløg er ikke en god idé – i hvert tilfælde ikke på den måde
    2) Saucen var lidt for flydende, så det skal nok vendes på en pande, eller der skal mindre fløde i i forhold til æggeblommerne
    3) Olien havde ikke nogen nævneværdig effekt

    Det tyder altså på at det er blandingsforholdet mellem fløde og æggeblomme samt hvordan det vendes der afgør om det bliver en god ret.

    Der kommer en ny kommentar når jeg prøver igen.

    /Dann

  2. Så er opskriften prøvet igen. Denne gang med ændringerne:

    * 4 æggeblommer
    * 1 dl fløde
    * Osten blev revet i helt små stykker som når man køber revet parmasan i supermarkedet. Tidligere var det lidt mere grovt.
    * Det varme pasta blev først blandet med bacon på en pande.
    * Herefter blev saucen hældt ud over mens det blev vendt og efter der ikke var mere at hælde blev det vendt et par gange på varmen

    Alt andet som den oprindelige opskrift.

    Dette virkede MEGET bedre end de to andre. I forhold til den orginale opskrift på Carbonara, så er det forkert med så meget (eller noget) fløde, men dette smagte som man kan købe det på en café i Århus.

    Velbekomme.

    /Dann

  3. Det kan faktisk også lade sig gøre at bruge mælk i stedet for fløde. Det smager ikke helt så cremet, men det kan der kompenseres for ved at komme lidt mere meget fint revet parmesan i.

    /Dann

Der er lukket for kommentarer.