Kylling i gul sovs med chili og ingefær

13. oktober 2012 | Skrevet af Dann

Kylling i gul sovs med chili og ingefærVores forsøg med forskellige slags krydret mad har ledt os til en ret, der smager super godt og er rigtig nem at lave. Ingredienserne er lidt en blanding af forskellige landes køkkener, så jeg tror ikke, den kan siges at være helt autentisk. Det gør nu ikke spor, da den smager godt.

Opskriften er inspireret fra en række gode idéer til smagfulde retter med kylling på nettet. Efter at have tilpasset opskriften lidt tog det ikke mere end to forsøg, inden vi havde den opskrift, der er helt rigtig for os.

Det bedste af det hele er at retten er hurtig at lave og derfor kan laves på en helt almindelig hverdag – bare vi lige husker at sætte kødet til at marinere om morgenen, inden vi tager på arbejde. Det er sådan set også muligt at lave det uden at kødet marineres en halv dags tid, men det smager bare lidt bedre, hvis det får lov til at stå længe.

Lene synes det smager super godt. Signe synes det er lidt stærkt, men spiser alt undtagen “det røde” med stort velbehag. Det er uden tvivl blevet en fast del af vores madplan.

/Dann

Ingredienser – marinade

  • 3-4 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ tsk stødt paprika
  • 1½ spsk limesaft
  • 2 spsk olie
  • ½ spsk fiskesauce
Ingredienser
  • 2 kylling brystfilleter
  • 2 spsk olie
  • 400 ml (1 ds) kokosmælk
  • 2 friske røde chili
  • 1 portion frisk korriander
  • 1 terning hønseboulion
  • 1½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk spidskommen
  • 2 løg

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv ingefæren ned i en skål
  2. Skræl og pres (eller riv) hvidløgene ned i skålen
  3. Kom den stødte paprika, limesaft, 2 spsk olie og fiskesaucen op i skålen
  4. Bland godt rundt og stil skålen til side (marinaden kan eventuelt laves i forvejen og stilles på køl)
  5. Skær kyllingbrysterne ud i stykker ad ca. 2½x2½ cm
  6. Kom kyllingstykkerne op i en skål og hæld marinaden over
  7. Bland marinaden og kyllingstykkerne godt og stil dem til at marinere i køleskabet i minimum 3 timer (men gerne op til 12 timer)
  8. Skræl og hak løget fint
  9. Skyl og hak de friske chilier fint
  10. Varm en wok op på middelvarme (5½/9)
  11. Kom olien op i wokken og vent til den er varm
  12. Kom løgene op i wokken og lad dem stege i ca. 5 minutter
  13. Tilsæt gurkemeje og rør godt rundt
  14. Lad det stege i endnu 2 minutter
  15. Tilsæt kyllingstykkerne inklusiv marinaden
  16. Skru op til høj varme (9/9)
  17. Steg kyllnigstykkerne i ca. 5 minutter
  18. Tilsæt kokkosmælk, den hakkede chili og boulionterningen
  19. Skru ned på mellem varme (5/9) og lad det simre i ca. 15 minutter
  20. Skyl og hak i mellemtiden den friske korriander
  21. Lige før servering blandes den friske koriander i
  22. Retten er nu klar til servering
  23. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.