Chilisauce er svær at lave

ChilisauceHvis man tager en tur i byen og køber et stykke pizza, en shawarma eller lignende, så kan man få chili til det. Specielt i København (tænk Shawarma House på strøget) har de en chilisauce, der står på bordene i skåle, som man kan bruge, når man spiser på stedet.

Jeg har altid syntes, at denne chili er super god, men jeg har aldrig fundet ud af, hvordan den laves. Gennem de sidste par år har jeg prøvet et par forskellige måder at lave det på – uden held.

I min barsel besluttede jeg mig for at prøve endnu et par varianter af ingredienser for at se, hvordan de smagte. Desværre må jeg indrømme, at jeg endnu ikke har fundet den helt rigtige opskrift, så hvis der er nogen der har et forslag, er jeg meget lydhør.

Indtil nu har jeg prøvet de opskrifter, der er nedenfor. Efterhånden som jeg får prøvet flere opskrifter, tilføjer jeg dem som kommentarer. Foruden nedenstående ingridienser kunne man også overveje: Cayenne Peber, kanel, soltørrede tomater, tabasco (personligt kan jeg ikke lide det, når man kan smage det tydeligt) og karry.

/Dann

Opskrift 1, Ingredienser og fremgangsmåder

  • 140 gram dobbelt koncentreret tomat (stor dåse)
  • 1 spsk eddike
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 4 store spsk chiliflager

Det hele blandes sammen i en skål og sættes i køleskabet et par dage inden det bruges.

Opskrift 2, Ingredienser og fremgangsmåder

  • 140 gram dobbelt koncentreret tomat (stor dåse)
  • 1 spsk eddike
  • 1/2 dl oliven olie
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 4 store spsk chiliflager
  • 2 fed presset hvidløg

Det hele blandes sammen i en skål og sættes i køleskabet et par dage inden det bruges.

Opskrift 3 (3A), Ingredienser og fremgangsmåder

  • 140 gram dobbelt koncentreret tomat (stor dåse)
  • 1 dl raspolie
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 store spsk chiliflager

Chiliflagerne og vandet kommes i en lille gryde og det bringes  i kog under omrøring. Kog indtil det bliver til en meget tyk grød. Ta det efterfølgende af varmen og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Sæt det i køleskabet et par dage, inden det bruges.

Opskrift 4 (3B), Ingredienser og fremgangsmåder

  • 140 gram dobbelt koncentreret tomat (stor dåse)
  • 1 dl raspolie
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 store spsk chiliflager
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 1 spsk friskrevet tørret ingefær

Chiliflagerne og vandet kommes i en lille gryde og det bringes  i kog under omrøring. Kog indtil det bliver til en meget tyk grød. Ta det efterfølgende af varmen og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Sæt det i køleskabet et par dage, inden det bruges.

Opskrift 5 (3C), Ingredienser og fremgangsmåder

  • 140 gram dobbelt koncentreret tomat (stor dåse)
  • 1 dl raspolie
  • 1½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 store spsk chiliflager
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk eidike
  • 2 store spsk Ajvar (mild)

Chiliflagerne og vandet kommes i en lille gryde og det bringes  i kog under omrøring. Kog indtil det bliver til en meget tyk grød. Ta det efterfølgende af varmen og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Sæt det i køleskabet et par dage inden det bruges.

40 thoughts on “Chilisauce er svær at lave

  1. 1 dsl rasp olie
    2 fed hvidløg (knust)
    1½ spsk chili flager
    1 spsk citron
    1 tsk salt
    1 tsk sukker
    140 gram koncentreret tomat

    Blandes sammen og lad det hvile en uge i køleskabet. Det er rimeligt, men stadig ikke perfekt.

  2. Opskrift 4 (3B) men med 1 (til 1½) spsk chili smager rigtig godt, men er ikke som dem man kan få på en pizza-bar. Det er mere noget orientalsk inspireret halløj. Men det smager godt og har en mere rund smag. Kan bruges til mange retter…. men det er ikke den smag jeg jagter, så jagten fortsætter.

    /Dann

  3. Opskrift 5 (3C) har jeg også prøvet med 1 spsk chili frem for de 2 fra opskriften. Den smager stadig for søgt – for meget af Ajvar. Tror ikke det er den vej opskriften skal gå.

    /Dann

  4. Hej

    har selv prøvet, dels at finde opskrifter – umuligt at finde den “rigtige” – og dels lavet nogle forsøg.

    Jeg bruger chiliflager, raspolie, hvidløg presset, har udover det prøvet med frisk basilikum, tørret organo, spidskommen, citronsaft, cayannepeber – har ikke noglen måleenheder, blot kigget på “substansen” – og fundet en rimelig smag der nærmere sig originalen. Opbevares i køleskab og holder længe, suplerer med lidt raspolie når chilien er blevet på “tyk”.

    Var på Bakken og spiste (igen) en fafafel, men der var ingen chili – spurgte damen, som sagde at hendes datter lige var ved at være færdig med en ny portion chili. Spurgte om opskriften, den var chili,olie og en “masse forskellige” krydderier, men hvilke fik jeg ikke at vide????

    Mange hilsner fra

    John

  5. Hej jeg har forsøgt i mange år at finde en opskrift og den jeg er kommet frem til som jeg syntes er bedst er således

    4 friske chili (stærke)
    4 fed hvidløg
    1 glas soltørrede tomater i olie
    2 ds koncentreret tomatpuré
    1 tsk salt
    1 tsk sukker
    1 tsk Santa Maria Peberblanding
    1,5 dl raspolie (eller efter ønske)

    Gør følgende finthak chili og hvidløg skær de soltørrede tomater i små stykker kom det hele i en høj skål tag så en stavblender og blend det hele til en masse tilsæt så salt, sukker samt peberblanding, blend igen.
    tilsæt herefter tomatpuré og blend hele massen godt sammen.
    vend herefter olien i med en ske, lad det stå et døgn i køleskabet i en lukket boks.

  6. Hej Jonas

    Tusind tak for tippet, det vil jeg prøve. Et par opklarende spørgsmål:

    1) De friske chili, hvad størrelse snakker vi om
    2) Soltørrede tomater – hvad mængde sådan ca – har set glas fra 200 gram til 800 gram
    3) Tomatpuré – er det 140 grams dåserne eller hvordan?

    Ja, jeg vil gerne være sikker på at jeg rammer rigtigt.

    /Dann

  7. Hej igen – fandt lige nedenstående under Chilli Houses hjemmeside

    ChiliHouse’ “Shawarma-guf” – OPSKRIFT:

    5-6 hele, tørrede New Mexico chili (eller evt. tørrede Guajillo
    chili)
    1 fed hvidløg

    Et glas hakkede, soltørrede tomater i olie (200 gr. kan fx købes
    i Fakta – hele glassets indhold skal hældes i)
    2 dl vegetabilsk olie (raps- eller vindrue- eller lign.)
    2 dl oliven olie
    1 tsk. stødt Cayennepeber (eller 2 hvis den skal være ekstra hot
    og 3 hvis den skal være ekstra, ekstra hot… o.s.v….)
    ½ tsk stødt koriander
    ½ tsk spidskommen
    ½ tsk salt
    1/4 tsk stødt muskat
    1/4 tsk stødt kanel

    2 store dåser koncentreret tomatpuré (2 dåser á 140 gr.)

    Stilkene brækkes af New Mexico chilierne og de lægges i en skål
    sammen med hvidløg. Det overhældes med kogende vand og trækker i 20
    minutter. Vandet hældes derefter fra.
    Herefter kommes alle ingredienserne – undtagen tomatpuré – i en
    blender og der blendes indtil det er en grov puré.
    Til sidst tilsættes tomatpuré og der blendes videre i kort tid,
    indtil det hele er godt blandet. Smag eventuelt til med lidt mere salt.
    Smager godt med det samme – men smager bedre efter at have
    trukket i køleskab natten over.
    Opbevares i køleskab – kan holde sig 2-3 uger.

    Red Chili Sauce – OPSKRIFT
    6-8 tørrede chili’er (stilk og kerner fjernes) kommes i en gryde
    sammen med 8½ dl grøntsagsbouillon (vand+terning), 1 tsk salt, 2 fed
    hvidløg, ½ finthakket løg, ½ tsk oregano og 2 skiver toastbrød uden skorpe.
    Småkoger i 20-30 minutter – rør ofte.
    Herefter blendes saucen til en jævn konsistens.

    ——————————————————————–

    Varenavn:
    New Mexico – hele

    Varenummer
    New Mexico – hele

    Pris ved
    1
    Stk

    39,00 DKK

    ——————————————————–

    Antal

    Køb

    «-Tilbage

    Vis uden moms Anbefal Print

    Varenummer: 219
    Shawarma Chili – ChuChum
    Den helt rigtige Shawarma-guf!

    En perfekt blanding af mellemøstlig velsmag – en herlig
    chili-puré lige til at putte i sin Shawarma, i sandwich, i dip og
    dressinger – på en rygende varm Hotdog eller en saftig burger.

    Ingredienser: Tomat, olie, rød chili, sukker, ingefær, hvidløg
    og en hemmelig krydderi-blanding.

    Indhold: 270 ml

    Styrke: Hot!

    49,00 DKK

    Varenummer: New Mexico – hele
    New Mexico – hele
    En meget all-round chili med en fyldig smag der både kan bruges
    i gryderetter og smuldres til wok/stegning…

    ChiliHouse opskrift på “Shawarma-guf” kan ses hvis Du klikker på
    billedet…

    Indhold: 60 gr. (ca. 10 stk)
    Styrke: 3-4

    39,00 DKK

    Varenummer: 239
    Shawarma Chili – ChaChaw
    Den helt rigtige Shawarma-guf – i en stærkere udgave!

    En perfekt blanding af mellemøstlig velsmag – en herlig
    chili-puré lige til at putte i sin Shawarma, i sandwich, i dip og
    dressinger – på en rygende varm Hotdog eller en saftig burger.

    Indhold: 270 ml

    Styrke: X-Hot!

    49,00 DKK

  8. Hej dann

    her er et par opklarende spørgsmålfriske
    chili ca 8 – 10 cm

    soltørrede tomater ca 250 g

    tomatpure 140g.

  9. Og en opskrift mere – den er let at lave og meget lækker! Og man kan jo regulere styrken og blande mild og stærk chili, hvis man har lyst…

    Holder sig i 3 uger i køleskab, men den kan fryses eller tilsættes en smule Atamon for længere holdbarhed.

    10 friske chilier, 1 spsk. tomatpuré, 1 dl. olivenolie, 1 fed knust eller revet hvidløg, ½ tsk. salt

    Skær chilierne i stykker, kom dem med kerner og de andre ingredienser i en blender og giv det hele en omgang

    Mvh
    Anja

  10. 1 dl solsikkeolie
    1 spsk (med top) chili flager
    1 spsk citronsaft
    1 tsk salt
    1 tsk sukker
    140 gram koncentreret tomat
    1 tsk friskkværnet peber
    1 soltørret tomat

    Det hele kommes i en blender og blendes i 1 minuts tid.

    Den står i køleskabet, så jeg har endnu ikke smagt den. Derudover mangler der hvidløg, men jeg havde ikke noget i huset. Vi må se hvordan det smager.

  11. Hola
    Skal til at prøve nogle af de forskellige opskrifter her. Lækkert med lidt forskelligt at teste med.

    Til Dann: Hvordan smagte den sidste du fik lavet?

  12. Hej Lasse,

    Den smagte faktisk OK, men der var for lidt soltørret tomat i til at man kunne smage det, så den var ikke rigtig anderledes end de andre… og ikke helt rigtig 🙁

    /Dann

  13. Så er jeg klar med endnu et forsøg på en opskrift – ja faktisk er der to af slagsen, men der er så lidt variation at de er skrevet sammen til den fremgangsmåde jeg brugte til at lave dem. Som det kan ses var formålet dels at teste garam masala og dels at teste soltørede tomater.

    Opskrift 6
    Ingredienser

    Chili (tørret) i flager
    2 dl vand
    1 tsk sukker
    1 tsk salt
    1 fed hvidløg
    1 spsk citronsaft
    1 tsk garam masala (blandingskrydderi med spidskommen, kardemomme, koriander, sort peber, nelliker, kanel og cayennepeber )
    2 dl solsikkeolie
    20 gram soltørrede tomater (ikke i olie)
    2×140 gram tomatpasta

    Fremgangsmåde

    Kom vandet i en kasserolle og varm det op på mellem varme
    Tilsæt chili og lad det simre under lidt omrøring
    Ca. 5 minutter senere presses hvidløget i
    Tilsæt citronsaft, salt, sukker og garam masala
    Når det er blevet kogt ned til en grød deles det i to portioner.
    Den ene portion vendes med 140 gram tomatpasta og 1 dl olie til det er blandet godt sammen
    De soltørrede tomater blandes eller hakkes meget fint, hvorefter de blandes sammen med den anden portion, den resterende tomatpaste og olie.
    De to blandinger skal nu stå mindst to dage i køleskabet.

    Resultatet af dem begge blev overraskende godt. Jeg var mest til den med de soltørrede tomater, men det er nuancer i smagen der gør forskellen.

    Smagen kommer for mig 80%+ i forhold til det man får ude i byen.

    Jeg tror der er mulighed for at forbedre det en smule ved at ændre på blandingsforholdet mellem ingredienserne, så jeg er i gang med at prøve yderligere. Jeg tester også om det gør en forskel at det hele bliver puttet i en blender. Det kommer der mere om i en efterfølgende kommentar.

    Uagtet at der er muligheder for forbedring, så er det her rigeligt godt til at jeg vil lave det igen og igen og igen.

    Hvis der er nogen der har forbedringsforslag, så modtages de meget gerne.

    /dann

  14. Hej igen,

    det lyder som “vi” er kommer tæt på målet – jeg må ud og afprøve 80% +

    Mange hilsner fra

    John

  15. @Anja

    I den mail du får med besked om nye kommentarer kan du klikke på linket der siger at du ikke længere vil have mails…

    /dann

  16. Et lille tip: jeg har prøvet opskrift 6 en gang mere, men denne gang blendede jeg det hele sammen. Effekten var ikke en jeg kunne li, da olien kom alt for meget ind i tomatpastaen og den blev lidt for “blød” i forhold til hvad man kan få i byen og til hvad jeg synes er godt.

    Jeg vender derfor tilbage til eventuelt at blende de øvrige ingredienser og så ellers vende olien i.

    /Dann

  17. Hej

    Jeg vil bare høre om du har fundet den helt rigtige opskrift på chili sause ? som vi får den på strøget 😉 og som dig syntes jeg også det er den bedste.

  18. Hej Inge,

    Jeg er der ikke helt endnu, men jeg har fundet en meget enkel en der smager godt:

    Kom 1 dl (solsikke)olie i en kasserolle
    Varm det op
    Kom 1 spsk chiliflager i og rør rundt
    Når det begynder at ryge kommes der en stor dåse (140 gram) tomatkoncentrart i og der røres rundt
    Tilsæt 1 tsk salt og et presset hvidløg
    Bland eventuelt et par finthakkede soltørrede tomater i
    Bland eventuelt 1 tsk citronkoncentrart i

    Køl det ned og lad det stå en dags tid i køleskabet.

    Pas på ikke at brænde chiliflagerne – de skal bare lige svitses hurtigt.

    Der kan eventuelt tilsættes til garam masala, men det er ikke nødvendigt. Det er en simpel men rimelig god opskrift… stadig ikke den helt rigtige, men den er tilpas til at den er belvet brugt en del gange sammen med de andre i variationer.

    Altså: Jeg har ikke ramt endnu, men er ret godt tilfreds med de forskellige variationer af smag der er ovenfor.

    Andre forslag modtages meget gerne.

    /dann

  19. Hej Dann,
    Tusind tak for alle dine dejlige opskrifter, jeg har afprøvet opskrift 5, ved at blande alle ingredienser(minus olie) samt lidt fiskesovs, spidskommen og cayennepeber. Koges, hældes på glas og blandes med olie i toppen af glasset. Smager forrygende 🙂

  20. Hej,

    Jeg har også selv jagtet chilli sovs i lang tid. Folk derude i chili shawarma verdenen siger, at de faktisk bare rører tomat pure, chilli flager og olie og salt sammen og nså står det i måndesvis…men andre igen siger at de alle har en “hemmelig familie opskrift”.

    Har fået disse tips af to kokke venner, jeg lige giver de her:

    Man skal “brænde tomat sovsen af”- opvarm den i en tyk bundet gryde under konstant omrøring. Tilsæt derefter tørrede tomater, hvidløg, salt, sukker, spidskommen, ( og nogen har kardemomme i)- blend det hele sammen og tilsæt olie ( IKKE oliven olie, men en smagsløs olie) så det dækker og chiliflager ( de skal ikke blendes sammen, for så ødelægger man jo stukturen i dem)- små kog det under omrøring i laaang tid- til den er mørk i farven og væsken er kogt ind og den er blevet tyk og olien skiller fra- hæld på glas og vær omhyggelig med at olien dækker.

    Jeg tilsætter også lidt eddike mens den koger, for jeg kan godt lide det syrlige.

    Den er ikke som dem man får, men den er faktisk rigtig rigtig god.

    God fornøjelse;)

  21. Ihh masser af skønne opskrifter – liige det jeg ledte efter 🙂

    Jeg er ved at have de første hjemmedyrkede chilier klar og vil bare lige høre: -chiliflager… hvordan flage.. altså små bitte flager revet med katoffelskrælleren eller bare hakket?

  22. @Lene:

    Jeg tror det vil være fantastisk med hjemmedyrkede chilier. Det har jeg aldrig prøvet, så jeg er helt misundelig. Her tror jeg du skal hakke dem helt fint.

    Det jeg mener med chiliflager er i praksis tørrede chillier der er skåret/revet i stykker inkl. kernerne. Et eksempel herpå kan du se på dette link:

    http://www.santamariaworld.com/da/produkter/krydderier/#!/red-hot-chili-flakes/

    Jeg køber dem typisk i Metro i nogle store poser – det er meget billigere.

    Håber det besvarer dit spørgsmål.

    /Dann

  23. Tak for svaret Dan 🙂

    Jeg glæder mig også til at mine chillier bliver røde, de er pænt store nu 🙂
    Jeg har også nogle der er lilla, det bliver jo nok rødt alligevel da der skal tomat i også, men det kunne være flot med lilla chilli sovs.. 🙂

  24. Hej Dann, super med dine opskrifter, det vil jeg prøve en af dagene, har frisk dyrket chili i vindueskarmen.

    🙂

  25. I løbet af den sidste måneds tid har jeg prøvet tre forskellige nye opskrifter.

    Opskrift 1
    Ingredienser
    – 2 dåser (á 140 gram) tomatpure
    – 2 spsk chiliflager
    – 2 fed hvidløg
    – 1 dl olie

    Fremgangsmåde
    1) Varm en kasserolle op til høj (7/9) varme
    2) Kom tomatpuren i kasserollen og varm den godt igennem – tager ca. 3 minutter
    3) I en skål blandes tomatpure og chiliflager.
    4) Pres hvidløget ud i blandingen og rør godt rundt
    5) Bland 1 dl olie i skålen
    6) Stil den i køleskabet i et par dag, herefter er det klart

    Konklusion:
    Den smager OK, men det er ikke fantastisk.

    Opskrift 2
    Ingredienser
    – 280 gram soltørede tomater i olie
    – 2 dåser (á 140 gram) tomatpure
    – 1 tsk garam masala
    – 1 tsk paprika
    – 2 spsk chili flager
    – 2 dl olie
    – 1 tsk salt
    – 2 spsk citron

    Fremgangsmåde:
    1) Varm en kasserolle op til høj (7/9) varme
    2) Kom tomatpuren i kasserollen og varm den godt igennem – tager ca. 3 minutter
    3) I en skål blandes tomatpure og chiliflager.
    4) Blend de soltørrede tomater og kom dem op i skålen
    5) Bland alle de øvrige ingredienser i skålen
    6) Lad den stå i køleskabet et par dage inden den serveres

    Konklusion:
    Den er super god. Smager nærmest som den skal. Det blev hurtigt den der blev brugt på pizza herhjemme i den sidste måneds tid.

    Opskrift 3
    Ingredienser:
    – 2 spsk chili flager
    – 2 dåser tomatpure (á 140 gram)
    – 2 tsk sukker
    – 1 spsk eddike
    – 3 spsk olie

    Fremgangsmåde:
    1) Bland det hele i en skål
    2) Lad det hvile i kølskabet en uges tid inden det

    Konklusion:
    Den smager RIGTIG godt. Smager som den chili-dressing der nogen gange findes i kantiner og lignende. Den er ikke helt som Shawarma House, men det tror jeg kunne løses ved at tilsætte garam masala og eventuelt soltørrede tomater. Det må være næste test.

  26. Hej

    lyder spændende, med dine nye input, glæder mig til at prøve, når tiden til
    det kommer.

    Mange hilsner med ønsket om et godt nytår fra

    John Nielsen

    PS. Er der virkelig ingen her på siden, der har en “pizza/falalfel/grillbar forbindelse” eller alternativt kan forsøge at lokke opskrifter ud af de professionelle?
    Så vi (alt efter smag, forstås) måske finder nogle af den “helt rigtige” chili
    opskrift.

  27. Hej.
    Hermed et par erfaringer med produktion af chilisauce.
    I starten kogte jeg også min sauce, men fandt senere ud af, at dette ikke er nødvendigt.
    Holdbarheden er MEGET lang (Vi snakker over et år), hvis man fylder olie oven i glasset, så det dækker, og holder dette lag vedlige.
    Min basisopskrift:
    1 dåse tomatkoncentrat á 800 g fra din venlige indvandrerkøbmand.
    3 á 4 store spiseskefulde piri-piri
    200 g Heinz tomatketchup (Her rynker puristerne på næsen, men fik tippet af en kebab pusher) Ellers tilsættes sukker
    2 tskf hvidløgspulver
    2 tskf løgpulver
    1 spkf salt
    Neutral olie der røres i de andre ingredienser, til der dannes små søer på toppen
    I skoldede glas med “olielåg,” som ovenfor beskrevet.

    Kuriosae: Bad engang en anden kebabsmed om hans opskrift, som han ikke ville ud med. Men han fik dog sagt: “Men den holder sig ikke så længe på grund af mayonnaisen.”
    Det tog jeg som en udfordring og lavede så en mindre portion med hjemmerørt mayo. Den blev herregod, men er holdt op igen, da jeg mangler huller i livremmen.
    Håber at nogen kan bruge noget af dette.

  28. @Peter Larsen
    Tusind tak for den gode idé med såvel ketchup som med øg og hvidløgspulver. Det skal jeg have prøvet af om ketchup er bedre end sukker. Jeg kan sagtens forestille mig at det virker, da jeg også bruger ketchup sammen med rød karrypasta i en dip til chips jeg tit laver.

    Vedr. dine piri piri blender du så dem eller noget andet så der ikke er små hele chilier i saucen eller hvordan?

    Den mayo du blandede med var det en klassisk med sennep, salt og peber eller var der noget andet i?


    I min kommentar den 5. januar 2013 kl. 11:16 prøvede jeg lidt forskellige opskrifter. Under opskrift 3 lovede jeg at prøve lidt forskellige yderligere ingredienser. Det har jeg nu prøvet og konklusionerne er som følger:
    * Soltørrede tomater der blendes virker rigtig godt, men er ikke helt klassisk. De giver dog en fantastisk sødme
    * Garam masala virker til at overdøve de andre smage for meget – selv i små mængder. Det blev derfor droppet igen
    * Spidskommen virker rigtig godt
    * Meget mere eddike gør opskriften lidt for syrlig til min smag, men en smule virkede godt

    Min nye variation af opskrift 3(D) er som følger:
    —————————————————–
    Ingredienser:
    – 2 spsk chili flager
    – 2 dåser tomatpure (á 140 gram)
    – 2 tsk sukker
    – 1,5 spsk eddike
    – 3 spsk olie
    – 2 knivspidser med stødt spidskommen

    Fremgangsmåde:
    1) Bland det hele i en skål
    2) Lad det hvile i kølskabet en uges tid inden det serveres

    Konklusion:
    Konklusionen er den samme som for opskrift 3 i ovenstående kommentar, men nu bare en lille smule bedre:

    Den smager RIGTIG godt. Smager som den chili-dressing der nogen gange findes i kantiner og lignende.

    Tror snart jeg er nødt til at tage på Shawarma House igen for at kunne sammenligne smage.

    /dann

  29. Hej Jan,

    Tak for tippet. Jeg har prøvet det et par gange. Både hvor jeg hakker dem med en kniv og hvor jeg hakker dem i en blender eller en minihakker. Jeg synes resultatet bliver rigtig godt (se eksempelvis opskrift 2 i min kommentar fra den 5. januar 2013 kl. 11:16).

    Desværre synes jeg ikke helt det rammer rigtigt i forhold til den smag jeg går efter. Det smager super super godt, men bare ikke helt “rigtigt”. Hvis du har nogen tips til hvad der skal sammen med dem vil jeg straks prøve det af.

    På forhånd tak for hjælpen.

    Venlig hilsen

    Dann Bleeker Pedersen

  30. @ Dann 10. feb.
    Tak for tilbagemelding. De Piri-piri, jeg køber ved min flinke indvandrerkøbmand, er knust, så det er små flager og hele kerner.
    Den anvendte mayo er Irmas den fedeste.
    Mht. til at blende: Min erfaring er, at det ikke bedrer smagen, og desuden virker det mere autentisk med lidt bid fra kernerne.
    I øvrigt tror jeg, at man skal være yderst forsigtig med at tilsætte friske krydderier, hvidløg, rosmarin, etc. Specielt hvidløg; pulveret giver en bedre (og mere raffineret) smag. Tørrede hvidløgsflager er også fint, hvilket bringer mig til at dele en helt anden opskrift med jer:

    Tomas´ hvidløgssnask

    2 bægre Philadelphia
    1 stor spiseskefuld tørrede hvidløgsflager
    1 knivspids salt
    Sæt hvidløg i blød i et par spsk. vand i en halv time, kom det hele i røremaskinen (eller brug håndmikseren), tilsæt lidt ekstra vand og rør det rigtig godt igennem.
    Lad hvile lidt, hvilket er svært, når man først har smagt på det, og server med grissinier til at hapse det med.

    Fik lige en ide: Hvis man nu finder ud af, hvor kebabsmeden køber ind, ku man jo spørge købmanden,hvad han køber, og se, om det giver nogle gode ideer.
    Den prøver jeg lige selv.
    Vh.
    Peter

  31. Hej
    Jeg er super glad for opskrifterne, og har taget det meste fra opskrift 5 og tilføjet en knivspids kanel. Nu synes jeg faktisk at smager rammer rigtig godt 🙂
    VH
    Conni Andersen

    1. Hej Brian,

      Der kom desværre ikke en perfekt ud af det, men i stedet er der nu et arsenal af rigtig mange brugbare opskrifter til forskellige formål.

      Har du tilfældigvis et tip til den perfekte opskrift, så modtages det meget gerne.

      vh
      dann

Der er lukket for kommentarer.