Chili Cheese Balls

Chili Cheese BallsChili Cheese Balls har længe været en af mine favoritter som en lille appetizer, når jeg er på café. Det har aldrig rigtigt slået mig at jeg da bare kunne lave dem selv derhjemme.

Efter et par forsøg er det dog gået op for mig, at det smager afsindigt godt og er super nemt at lave.

De skal spises mens de er varme, for at det smager ordentligt.

/Dann

Ingredienser

  • 40 gram hakket syltet jalapeñochili
  • 175 gram cheddarost
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk stødt peber
  • 2 æg
  • 2 dl Rasp
  • 1,5 dl mel
  • Olie til friturestegning

Fremgangsmåde

  1. Riv eller hak osten
  2. Hak chilien fint
  3. Kom begge ingredienser op i en skål
  4. Tilsæt salt og peber
  5. Bland godt
  6. Forbered et skærebræt til at have kuglerne på
  7. Rul kugler ud af blandingen. Der skal være ca. 15 stk. (Varm eventuelt skålen lidt op, hvis det ikke kan samles i kugler)
  8. Slå 2 æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen
  9. Hæl mel op i en anden tallerken
  10. Hæl rasp op i en tredje tallerken
  11. Giv kuglerne en dobbelt panering (rul først i mel, derefter i æg, så rasp, æg og sidst rasp igen)
  12. Kuglerne kan nu eventuelt fryses ned
  13. Steg kuglerne ad et par omgange i en forvarmet fritureolie på 175 grader
  14. Lad kuglerne dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle
  15. Serveres straks
  16. Velbekomme