Orange chili-/linsesuppe

20. juli 2012 | Skrevet af Dann

Orange chili-/linsesuppeSupper er noget der relativt sjældent indfinder sig på menuen hos os. Det er en skam, for det kan smage super godt. Derfor havde jeg også sat mig for, at jeg skulle prøve at lave en suppe med en masse smag. Efter en del søgen frem og tilbage fandt jeg frem til, at jeg skulle bruge kokosmælk i suppen. Herefter var det med inspiratino fra forskellige opskrifter nemt at finde frem til noget, der smager super godt. For nu at bruge Lenes spontane udtalelse, da hun smagte “Det smager jo fantastisk”.

Det er super nemt at lave, men skal helst have et par timer i gryden på lav varme, inden det skal serveres. Det gør det desværre svært at lave som en hverdagsret, med mindre den laves dagen før og varmes op (det har vi ikke prøvet endnu). Selvom simretiden er lang, så er selve forberedelsestiden kort. Det kan helt klart anbefales.

Suppen er helt klart en fast del at vores madplan fremadrettet.

/Dann

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rød chilifrugt
  • ½ tsk spiskommen
  • ½ tsk koriander
  • 70 gram tomatpure
  • 1 tsk tørret citrongræs
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1½ tsk garam masala
  • 400 ml (1 ds) kokosmælk
  • 1½ dl røde linser
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk limesaft
  • 5 dl vand
  • 1 grøntsags boulionterning

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak løget fint
  2. Skræl og hak hvidløget fint
  3. Skræl og riv ingefæren
  4. Hak peberfrugten fint
  5. Skær chilifrugten i tynde skiver
  6. Varm en gryde op til høj varme og tilsæt olien
  7. Svits løg, ingefær, hvidløg, chilifrugt og peberfrugt i ca. 5 minutter til det falder sammen
  8. Tilsæt tomatpure, spidskommen, koriander, gurkemeje, citrongræs og garam masala
  9. Svits det med i ca. 3 minutter og skru derefter ned på 6/9 varme
  10. Tilsæt kokosmælk, limesaft, vand, boulion, salt og sukker
  11. Vent 3 minutter mens der røres rundt
  12. Tilsæt de røde linser
  13. Lad nu suppen simre i minimum 1 time på svag varme (2/9), men gerne meget mere (de røde linser koger ikke så nemt ud)
  14. Suppen er klar til servering!
  15. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.