Kylling Tikka Masala

8. januar 2012 | Skrevet af Dann

Kylling Tikka MasalaJeg har længe haft lyst til at lave lidt indisk inspireret. Både de kraftige smage og muligheden for at få en lidt stærk ret med chili, har tiltrukket mig. Efter lidt inspiration fra nettet endte valget på en ret med kylling. Valget faldt helt konkret på Tikka Masala. Der er ret mange forskellige bud på internettet om, hvordan den kan laves. Her kommer vores bud, som vi rigtig godt kan lide. Det er helt klart en fremadrettet del af vores madplaner. På billedet er retten serveret med ris.

/Dann

Ingredienser

  • 70 gram tomatpure
  • 400 gram hakket tomater på dåse
  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk olie
  • ca. 3 cm langt stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 1 rød chili (stærk)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • ½ tsk stødt chilipulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2½ tsk garam marsala
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk stødt karrypulver
  • 400 gram kyllingbryst i strimler
  • 1 spsk salt
  • 1 dl yoghurt
  • 5 tørrede limeblade

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i tern
  2. Skær løget i skiver
  3. Hak hvidløget
  4. Skræl og hak ingefæren
  5. Hak chilifrugten
  6. Varm en pande op til 7/9 varme
  7. Kom 2½ spsk olie på panden
  8. Kom løg, hvidløg, chili og ingefær på panden
  9. Steg det i ca. 3 minutter
  10. Kom alle krydderierne (med undtagelse af bladene) samt brun farin på panden
  11. Steg det i ca. 2 minutter
  12. Kom tomatpure på panden og steg det i ca. 2 minutter
  13. Kom de hakkede tomater op i panden og lad det simre ved lav varme i ca. 5 minutter
  14. Fjern panden fra varmen og lad det køle lidt ned
  15. Imens det køles af kommes resten af olien på panden og kyllingen steges i ca. 5 minutter til de er let hvide
  16. Kom sovsen over i en blender og blend det hurtigt
  17. Kom sovsen over på panden
  18. Bland yoghurten og limeblade i
  19. Lad det simre i 10 minutter
  20. Fjern limebladene inden servering
  21. Velbekomme!

Der er lukket for kommentarer.