Frittata

30. august 2011 | Skrevet af Dann

FrittataFrittata er i virkeligheden det italienske svar på en omelet. I modsætning til en omelet, så er ingredienserne i en frittata en del af den æggeblanding, der bliver stegt, og ikke noget der bliver lagt på toppen.

På samme måde som med en klassisk omelet, så kan indholdet varieres i det uendelige. Her kommer en opskrift på den seneste, vi har lavet med en masse spændende ingredienser. Bemærk at der ikke er kød i den vi laver her, men det kan der sagtens være.

Frittata smager super godt og er rigtig nem at lave. Det sværeste er at vende den uden at den “knækker”. Det kommer hurtigt efter et par forsøg.

Egentlig skal man lave en frittata på et komfur indtil den begynder at samle sig, og så skal den efterfølgende i ovnen til den er færdig. Min version er lavet på komfuret hele vejen igennem. Jeg gør det på denne måde, da det er nemmere, og det er ikke alle mine pander, der kan tåle at komme i ovnen.

Retten er et hit herhjemme hos os alle. Når vi får den sker det tit med en lille salat lavet af de grøntsager, der også er i frittataen. Det er fremadrettet en fast bestanddel af vores madplan.

/Dann

Ingredienser (hovedret til 4 personer)

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 3 tomater
  • ½ dl revet ost (ikke alt for stærk)
  • 3-5 kartofler
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret  timian
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1½ spsk salt
  • 1 tsk peber
  • 10 æg
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne
  2. Kog kartoflerne til de er møre
  3. Slå æggene ud i en skål
  4. Pisk æggene godt til det er en helt ensfarvet væske og til der er kommet lidt luft i den
  5. Hak løg, hvidløg, peber, tomater og de kogte kartofler
  6. Kom alle de øvrige ingredienser (på nær smørret) i skålen og rør godt rundt (hvis nødvendigt kan de svitses, inden de kommer i frittataen. Jeg gør det ikke)
  7. Varm en pande op til mellemhøj (7/9) varme
  8. Smelt smøret på panden
  9. Hæld æggemassen ud på panden til den er ca. 1½-2 cm høj, og rør hurtigt rundt, så ingredienserne ikke klumper sammen
  10. Lad nu panden stå indtil æggene bliver så faste, at de kan vendes
  11. Vend frittataen så den steges på den anden side også (det kan gøres ved at tage et grydelåg helt ned til frittataen, vende panden om med grydelåget på. Frittataen er nu i grydelåget. Sæt panden tilbage på komfuret og “hæld” frittataen fra grydelåget over i panden
  12. Lad den stege i 3-4 minutter på denne side.
  13. Frittataen er nu klar til servering. Den side der er nedad på panden skal vende opad når den serveres.
  14. Velbekomme!

2 kommentarer til “Frittata”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Minestrone siger:

    […] Suppen laver vi aldrig helt ens, da vi kan tage hvad vi nu lige har i køleskabet og komme i. Det er altså på mange måder en lige så effektiv måde at tømme køleskabet på som at lave en Frittata. […]

  2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2011 siger:

    […] Frittata […]