Rundstykker

2. maj 2011 | Skrevet af Dann

Hjemmelavede rundstykkerHjemmelavede rundstykker har længe stået på listen over ting, jeg gerne ville prøve at lave. I påsken skulle det være, så den sidste dag i påsken blev det til hjemmelavede rundstykker hos vores lille familie.

De smagte helt som de skulle, og faldt heldigvis i god jord hos såvel Signe som Lene. Der er allerede bestilt en omgang mere til næste gang vi spiser brunch herhjemme. Det var sjovt at lave, så jeg glæder mig også til næste gang.

På trods af at jeg kun har lavet det en gang, så er jeg så sikker på opskriften at jeg gengiver den her.

Bemærk at de skal startes dagen før og på dagen tager det 3-4 timer fra man starter til de er klar… så det er meget nemmere at køre til bageren.

/Dann

Ingredienser – 14 stk

  • 1,2 dl vand
  • 12 gram gær
  • 250 gram hvedemel
  • 4,5 dl vand
  • 1 dl surdej
  • 150 gram durummel
  • 500 gram hvedemel
  • 20  gram havsalt
  • birkes

Fremgangsmåde

  1. Kom 1,2 dl vand i en skål
  2. Bland gæren i vandet
  3. Tilsæt 250 gram hvedemel
  4. Ælt dejen godt igennem (den kommer til at være ret “tung”)
  5. Kom dejen i en skål med låg, og kom den på køl i ca. 12 timer
  6. Tag dejen ud af køleskabet
  7. Hæld 4 dl vand i skålen og lad det stå i ca 10 minutter
  8. Opløs dejen i vandet så der ikke er nogen klumper tilbage
  9. Kom surdejen i blandingen og rør det godt rundt
  10. Bland durummel, hvedemel og havsalt i dejen
  11. Ælt det hele godt igennem i ca. 15 minutter
  12. Sæt dejen til at hvile med et viskestykke over i ca. en time
  13. Tag dejen ud på bordet
  14. Del dejen i to stykker.
  15. Rul en “pølse” af hvert stykke dej
  16. Del hver stykke dej i 7 stykker
  17. Forbered en bageplade med bagepapir
  18. Form boller af hvert stykke, dyp dem i birkes med toppen, og sæt dem på et stykke bagepapir
  19. Lad dem hæve til dobbelt størrelse tildækket med et viskestykke. Tager ca. 2½ time.
  20. Placer en bradepande i bunden af ovnen og varm dem op til 200 grader.
  21. Smid et glas vand ind i bradepanden (for at skabe damp) og sæt rundstykkerne ind i ovnen
  22. Rundstykkerne bages i 22 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  23. Rundstykkerne afkøles på en bagerist
  24. Velbekomme!

En kommentar til “Rundstykker”

  1. Jan siger:

    Det ser godt nok godt ud!