Pølsehorn

24. april 2011 | Skrevet af Dann

Hjemmelavede pølsehornSigne har længe været helt vild med pølser af alle slags. Første gang vi opdagede det var til brunch, hvor hun spiste bunker af dem. Siden hen er hun blevet introduceret for pølsehorn, der også er et kæmpehit. Tænk sig både at kunne få både brød (som er et hit) og pølser (som er et endnu større hit).

Jeg har længe overvejet, om jeg ikke kunne lave mine egne pølsehorn, og i dag skulle det prøves. Efter at have søgt på nettet efter forskellige opskrifter fik jeg sammensat min egen, som jeg gerne ville prøve.

Dejen blev lavet, pølsehornene rullet og efterfølgende bagt i ovnen. De var et kæmpe hit hos Signe, naboens søn, Lene og naboen… det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver dem. Det bliver nok pølsehorn og rosinboller, der skal laves skiftevis herhjemme til Signe i weekenderne.

Velbekomme.

/Dann

Ingredienser

  • 10 gram frisk gær
  • 1 dl sødmælk
  • 50 gram smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ æg til dej
  • ½ æg til pensling
  • 200 gram hvedemel
  • 6 pølser

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og smørret i en gryde
  2. Rør gæren ud i gryden
  3. Tilsæt salt og sukker i gryden og rør rundt
  4. Hæld melet op i en skål med det halve æg
  5. Kom grydens indhold op i melet og rør kort rundt
  6. Tilsæt det ½ æg til dejen
  7. Ælt dejen i ca. 5 minutter
  8. Lad den hæve tildækket en times tid
  9. Skær pølserne over i to stykker
  10. Del dejen i to lige store stykker
  11. Rul hver stykke ud i en cirkel
  12. Skær 6 trekanter af ud af hver cirkel
  13. Placer en pølse på den brede ende af trekanten og rul den sammen
  14. Kom hornene på en bageplade med spidsen nederst
  15. Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur under et viskestykke eller ca. 4 timer i køleskabet (herefter skal de stå lidt i stuetemperatur for at få en normal temperatur).
  16. Pensl dem med det halve sammenpiskede æg inden de kommer i ovnen
  17. Bages 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  18. Velbekomme

Der er lukket for kommentarer.