Cannelloni

6. marts 2011 | Skrevet af Dann

CannelloniDet var ved at være lidt tid siden, at pastamaskinen havde været ude af skabet. Derfor besluttede vi os for, at der skulle prøve noget nyt her i weekenden. Det skulle være pasta tilberedt i ovnen. Det skulle være cannelloni. Heldigvis er der ikke langt fra tanke til madlavning, så vi fik købt det nødvendige og vi gik i gang.

Resultatet blev rigtig godt, og det er helt sikkert noget, vi skal gøre igen. Det tager lidt tid at lave, så det er ikke en hverdagsret med mindre man forbereder pastadejen, kødfarsen og tomatsaucen dagen før. Det kan være vi gør det sådan, eller også er der tale om en lækker og relativ hurtig ret til weekenderne.

Ikke nok med at det smager godt, så er det også sjovt at lave. Jeg glæder mig til at lave det igen.

/Dann

Ingredienser – overordnet

  • 30 gram parmasan

Fremgangsmåde – overordnet

  1. Forbered tomatsaucen, kødsaucen og pastadejen (se separat opskrift på lasagneplader)
  2. Riv parmasanen og stil den i en lille skål
  3. Rul pastaen ud på niveau 5
  4. Skær pladerne over med ca. 7 cm mellemrum. Brug gerne en kagespore
  5. Forbered en ildfastfad med lidt olie
  6. Kom en passende mængde kødfars på den ene ende af pastapladen, og rul den sammen på den lange side
  7. Tag “pølsen” og kom den over i det ildfaste fad
  8. Gentag processen indtil fadet er fyldt op, eller der ikke er flere ingredienser
  9. Hæld nu tomatsaucen ud over fadet
  10. Kom fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter
  11. 5 minutter inden tiden er gået tages fadet ud af ovnen og der drysses frisk revet parmasan over
  12. Lad retten hvile i 5 minutter når fadet kommer ud af ovnen
  13. Kan serveres straks

Ingredienser – tomatsauce

  • 1 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk citronsaft
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde – tomatsauce

  1. Hak hvidløgene meget fint
  2. Varm en sautepande op til ca. 7/9 varme
  3. Kom olivenolien i panden
  4. Kom hvidløgene i panden og steg dem i et minuts tid. De må ikke blive brune.
  5. Blend tomaterne og kom dem på panden
  6. Skru ned for panden til 3/9 varme og tilsæt de øvrige ingredienser
  7. Lad tomatsaucen simre i mindst 30 minutter, men gerne længere

Ingredienser – kødfars

  • 320 gram hakket oksekød
  • 2 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 sk peber
  • 1 skive brød
  • 1 gulerod

Fremgangsmåde – kødfars

  1. Bland mælk og brød (uden skorpe)  sammen
  2. Skræl og riv gulerodden
  3. Bland alle ingredienser sammen
  4. Farsen skal være rimelig fast, men stadig blød. Passer det ikke helt, så tilføj mere brød eller mælk
  5. Stil farsen på køl indtil den skal bruges

En kommentar til “Cannelloni”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2011 siger:

    […] Cannelloni […]