Rosinboller

1. februar 2011 | Skrevet af Dann

RosinbollerSigne er rigtig glad for boller helt generelt. Når vi spiser boller derhjemme, så er det vigtigt, at der er “smør på”. Hvis der så også kan være rosiner i bollerne, ja så er lykken næsten gjort. Derfor har jeg gået og kigget lidt på, hvordan jeg kunne lave rosinboller, og efter et par forsøg har vi fundet frem til en opskrift, som falder i god jord herhjemme.

Og når vi nu er ved boller, så har Signe lært at de i Føtex og Bilka giver en gratis bolle til børn, når man handler ind der. Det betyder, at hun altid spørger pænt efter en bolle, når vi går forbi bageren i et supermarked. Som regel får hun en – uagtet om det nu lige er Dansk Supermarked eller ej. De boller Signe helst vil have er uden tvivl rosinboller.

Det passede den lille pige rigtig godt at få lov til at spise rosinboller herhjemme. For mit vedkommende, så glæder jeg mig rigtig meget til, at Signe skal være med til at lave dem i fremtiden…. og det er helt sikkert noget vi kommer til at lave mange gange fremover. Det er både hurtigt og nemt.

/Dann

Ingredienser

  • 2½ dl letmælk
  • 40 gram frisk gær
  • 50 gram smør
  • 6 gram salt
  • 550 gram hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • 1 dl rosiner
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  1. Sæt rosinerne i blød i vand (vandet skal dække rosinerne)
  2. Bland mel, kardemomme og vaniljesukker i en skål
  3. Varm mælken op til den er lunken
  4. Bland smør og gær i mælken
  5. Bland 2 æg ind i dejen
  6. Ælt dejen i 5 minutter
  7. Lav dejen om til en kugle og lad den hæve tildækket i en time ved stuetemperatur
  8. Hæld vandet fra rosinerne
  9. Ælt rosinerne ind i dejen
  10. Del dejen i otte lige stor klumper
  11. Forbered en bageplade med bagepapir
  12. Form hver klump til en bolle og placer den på bagepapiret
  13. Lad bollerne hæve til dobbeltstørrelse
  14. Pisk det sidste æg sammen
  15. Brug det piskede æg til at pensle hele overfladen af bollerne
  16. Bag dem straks i en forvarmet ovn på 220 grader i 6 minutter indtil de bliver gyldne
  17. De skal hvile mindst 15 minutter, når de kommer ud af ovnen
  18. Velbekomme!
  1. Bland mel, kardemomme og vaniljesukker i en skål

En kommentar til “Rosinboller”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Pølsehorn siger:

    […] og naboen… det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver dem. Det bliver nok pølsehorn og rosinboller, der skal laves skiftevis herhjemme til Signe i […]