Ciabatta

28. november 2010 | Skrevet af Dann

CiabattaJeg øver mig i øjeblikket på at blive bedre til at bage forskellige slags brød. Derfor ønsker jeg mig blandt andet også en bog om bagning i julegave. Lige nu eksperimentere jeg med nogle store grovboller og noget ciabatta. Grovbollerne er gode, men de kan blive endnu bedre, så den opskrift må vente lidt endnu. Opskriften på ciabatta er dog helt som den skal være, og derfor kommer opskriften her.

Brødet blev startet fredag aften og blev lavet færdig til aftensmaden i går. Det smagte rigtig godt og lige som det skulle. Lene mener, at det smager bedre end foccacia. Det er jeg nu ikke helt enig i, men det har en anden smag, der også er super god. Det er et rigtig godt supplement.

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt ciabatta.

/Dann

P.S. Jeg er begyndt at bruge bagerens procentformel til mine brødopskrifter. Derfor står der en procentsats i parentes.

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel (100%)
  • 460 ml vand (92%)
  • 1½ tsk salt (5%)
  • 1 tsk tørgær  (0,2%)
  • 1 spsk olivenolie (3%)

Fremgangsmåde

  1. Bland salt og mel i en skål
  2. Rør gøren ud i vandet til det er helt opløst
  3. Bland olivenolien i vandet
  4. Rør vandet ind i melet til det er blandet godt sammen
  5. Stil den våde dej til at hæve under låg i 18 timer ved stuetemperatur
  6. Fold dejen et par gange i skålen
  7. Kom bagepapir på en ovnplade
  8. Kom dejen ud på bagepapiret og form et fladt aflangt brød
  9. Drys mel over brødet
  10. Lad det hæve under et viskestykke i yderligere 2 timer
  11. Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter
  12. Lad det hvile på en bagerist i minimum 15 minutter
  13. Velbekomme!

3 kommentarer til “Ciabatta”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Grovboller siger:

    […] « Ciabatta […]

  2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Knækbrød siger:

    […] der en procentsats i parentes. Den stammer fra bagerens procentformel, som jeg begyndte at bruge, da jeg lavede ciabatta. Bemærk at jeg ikke opgør surdejen som hverken vand eller hvedemel, men i stedet som en […]

  3. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Bleekers fuldkornsbrød siger:

    […] der en procentsats i parentes. Den stammer fra bagerens procentformel, som jeg begyndte at bruge, da jeg lavede ciabatta. Bemærk at jeg ikke opgør surdejen som hverken vand eller hvedemel, men i stedet som en […]