Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarin

27. september 2010 | Skrevet af Dann

Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarinEfter gårdagens ret med rosmarin i en kartoffelrösti, så var det i dag tid til at lave lidt mere hverdagsmad, men hvor vi lige kunne bruge lidt af de samme ingridienser – de skulle jo nødigt gå til spilde.

Jeg bladrede derfor rundt i en opskriftsbog, indtil jeg så en ret med kartoffelterninger og rosmarin. Jeg havde ikke selv tænkt på den kombination, selvom den minder meget om en anden ret, vi selv har lavet tidligere.

Resultatet var godt, når man tænker på at det var hurtigt at lave.

Kartoflerne blev i aften lavet sammen med en hakkebøf og lidt “halv hjemmelavet whiskysauce”. Det var en god kombination.

/Dann

Ingredienser

  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 700 gram kartofler
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne
  2. Skræl hvidløgene
  3. Pil bladene af stilken med rosmarin
  4. Hak hvidløgene lidt groft
  5. Skær kartoflerne op i ca. 2x2x2 centimeters størrelse.
  6. Kom kartoflerne op i en gryde og tilsæt 1 tsk salt og vand så det dækker rigeligt
  7. Få gryden op at koge
  8. Når den har kogt i ca. 5 minutter (ikke længere, de skal ikke gøres færdig her) hældes de over i et dørslag
  9. Lad kartoflerne dryppe af i ca. 5 minutter
  10. Kom rosmarinen i en morder og stød den, så smagen kommer frem
  11. Hæld alle ingredienserne over i en bradepande og vend det godt rundt
  12. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 230 grader i 25 minutter

En kommentar til “Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarin”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2010 siger:

    […] Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarin […]