Kartoffelrösti og purésovs af rød peberfrugt

26. september 2010 | Skrevet af Dann

Kartoffelrösti og purésovs af rød peberfrugtDet har været en forrygende weekend. Vi har haft tid til at være hjemme og hygge – bare os tre som familie. Det har været rigtig hyggeligt. Når vi har tiden til det, så kan jeg rigtig godt lide at prøve at lave noget mad, jeg ikke har prøvet før. Denne søndag skulle ikke være nogen undtagelse. Det var derfor tid til at prøve en lidt anderledes slags kartoffel rösti end den, vi tidligere har lavet. Denne gang skulle det være uden æg og uden revet kartoffel.

Vi havde ikke rigtigt købt ind til det, andet end vi havde sikret os nok kartofler. Derfor blev sovsen også en lidt improviseret purésovs af rød peberfrugt, da det passede med, hvad vi havde og hvad der ville smage godt til retten.

Heldigvis smagte det rigtig godt, og Lene har allerede bestilt det igen snart. Det er helt klart en ret, der kommer til at indgå i vores madplan fremadrettet.

/Dann

Ingridienser – kartoffelrösti

  • 700 gram kartofler
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stilke med frisk rosmarin
  • 2 store gulerødder
  • 25 gram smør
  • 4 spsk olivenolie
  • ½ tsk peber
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde – kartoffelrösti

  1. Skræl kartoflerne
  2. Skær kartoflerne ud i nogle aflange stykker, der højst er på tykkelse med tændstikker, men gerne mindre. Når kartoflerne er skåret ud vejer de ca. 550 gram.
  3. Fjern skrællen fra de fire hvidløg
  4. Skær hvidløgene over i 5 stykker hver
  5. Skræl gulerødderne
  6. Skær dem på samme måde som kartoflerne
  7. Pluk bladene af de tre stilke med rosmarin
  8. Vend rosmarin, hvidløg, gulerødder, salt og peber sammen med kartoflerne.
  9. Skær smørret over i små tern så de kan fordeles på panden senere
  10. Varm en pande op til middelvarme
  11. Kom olien på panden og vendt til den er blevet varm
  12. Kom smøret på panden.
  13. Når smøret er brunet hældes alle ingridienserne på panden og de steges under konstant omrøring i 10-15 minutter. Når kartoflerne bliver bløde og klar til at spise. er de klar til næste skridt
  14. Kom kartoflerne over i et lille ovnfast fad (eller brug panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen).
  15. Bag kartoflerne i bunden af en forvarmet ovn på 200 grader
  16. Efter 20 minutter tages kartoflerne ud og de trykkes flade med et køkkenredskab eller en tallerken. Formålet er at de skal være helt tætte, så de forbliver møre indeni, mens de bliver sprøde udenpå.
  17. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem yderligere 30 minutter, til de bliver sprøde udenpå.
  18. Tag kartoflerne ud af ovnen og server dem straks.
  19. Velbekomme!

Ingredienser – purésovs af rød peberfrugt

  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl hvidvin
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 skarlotteløg
  • 1 spsk edikke
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 1½ spsk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde – purésovs af rød peberfrugt

  1. Skær peberfrugerne op i stykker, der kan koges. De skal blendes senere, så små stykker er en fordel.
  2. Skræl og hak skalotteløget
  3. Hak hvidløget meget fint
  4. Varm en gryde op til lidt over middel
  5. Kom olien i gryden
  6. Svits løgene til de begynder at blive klare
  7. Tilsæt peberfrugterne og lad det stege under kraftig omrøring i ca. 2 minutter
  8. Hæld hvidvin, citronsaft, hvidløg, paprika og edikke i gryden
  9. Lad det simre på lav varme under låg i ca. 30 minutter
  10. Tag låget af gryden og brug en staublender til at puréer peberfrugterne, løget og hvidløget
  11. Tilsæt mælk, timian, salt og peber og rør rundt i et minuts tid
  12. Lad det simre under låg indtil servering.
orange purésovs af rød peberfrugt

En kommentar til “Kartoffelrösti og purésovs af rød peberfrugt”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Kartoffelstykker med hvidløg og rosmarin siger:

    […] « Kartoffelrösti og purésovs af rød peberfrugt […]