Risotto med kylling, citron og persille

30. august 2010 | Skrevet af Dann

Risotto med kylling, citron og persilleEfter at have prøvet lidt variationer af den første ret med Risotto, jeg nogensinde har lavet, var det tid til at prøve noget nyt. Pastaen med citron smagte så godt at vi tænkte på, om en risotto ikke også ville smage godt med lidt citron. Ud fra den tanke blev der hurtigt sammensat en ret med kylling, citron, hvidløg og chili.

Det var igen lidt en prøvelse at finde risene. Vi måtte forbi en Kvickly og en Spar inden vi fandt det i SuperBrugsen i Ry. Egentelig burde vi jo have haft risene i skabet, men de var blevet  brugt, og vi skulle helst finde dem i en butik på vej til eller fra Aqua i Silkeborg. Det blev derfor til to butikker i Ry og en i Virklund der blev prøvet.

Heldigvis fandt vi risene, og retten blev en ret stor succes. Jeg må ærligt indrømme, at jeg var noget skeptisk over at komme citron sammen med ris, men det smagte rigtig godt. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi har lavet det!

Tak til Lene for at stille forslaget om en risotto med citron!

/Dann

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 håndfuld nippet bredbladet persille
  • 200 gram kyllingefilet
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½ spsk peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 klat smør
  • 1 tsk chilipulver
  • 6 dl vand
  • 1 hønsekødsbouillonterning
  • 1 citron der ikke er overfladebehandlet
  • 30 gram picorino romano ost
  • 300 gram risotto ris (Carnaroli)

Fremgangsmåde

  1. Snit løget meget fint
  2. Hak persillen meget fint
  3. Skær citronen over på midten og pres saften ud af den
  4. Riv citronskallen fra hele citronen og bland den med citronsaften
  5. Riv osten i små fine stykker
  6. Skær kyllingen op i små stykker på størrelse med en tokrone
  7. Varm to pander op – den ene skal være en sautepande
  8. Kom 2 spsk olie på sautepanden og 1 spsk olie på den anden
  9. Kom vandet og bouillonterningen i en kasserolle og sæt den til at koge
  10. Når vandet koger skrues ned på lav varme, så det holder varmen
  11. Kom kyllingen i den almindelige pande og krydr det med 1 tsk salt og 1 tsk peber. Lad kyllingen stege lidt
  12. Når kyllingen er færdig slukkes for varmen
  13. Svits hurtigt løget i sautepanden
  14. Lige inden løgene er færdige presses 2 fed hvidløg ud i løgene
  15. Flyt nu indholdet fra sautepanden til den almindelige pande (det er OK hvis der bliver lidt olie og øvrige rester tilbage)
  16. Skru sautepanden op for fuld varme
  17. Svits risene under konstant kraftig omrøring. De er færdige, når de i enderne bliver gennemsigtige
  18. Når risene er færdige tilsættes en passende mængde af den varme bouillon, så risene er dækket af væske
  19. Når risene ikke længere er dækket af væske tilsættes noget nyt. Dette sker under omrøring. Sådan fortsættes indtil væske er brugt op, eller risene ikke vil suge mere (se dog næste trin).
  20. Halvvejs under tilsætningen af væden til risene blandes 1 tsk chili, citronsaften og citronskallen i vandet, mens det stadig dækker risene. Husk at røre godt rundt.
  21. Når risene ikke længere suger vand tilsættes osten og en klat smør. De røres godt ind i risen
  22. Sluk for varmen, kom låg på og lad risottoen sætte sig i ca. fire minutter
  23. Serveres straks – velbekomme!

2 kommentarer til “Risotto med kylling, citron og persille”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2010 siger:

    […] Risotto med kylling, citron og persille […]

  2. Dann siger:

    En mere cremet variation, som fik mange point fra Lene. Både smagen, men også den flotte gule farve (fra gurkemeje) til risene gjorde vist en forskel.

    Ingredienser:
    * Frisk revet ingefær – et stykke på ca. 2 cm
    * Frisk revet galangarod – et stykke på ca. 2 cm
    * 1 rød chilli – finthakket
    * 1 tsk gurkemeje
    * 1 finthakket citrongræs
    * Friskrevet hvidløg af 3 fed
    * 1 l hønskebouillion (1 l vand, 2 terninger)
    * 1 finthakket løg
    * 1 finthakket rød peber
    * 2 kyllingbrystfilet
    * 1 spsk timian
    * Saften er en citron
    * ca. 2 dl hvidvin
    * Ca. 30 gram smør
    * Ca. 30 gram friskrevet parmasan (mere hvis det skal være mere cremet)

    Fremgangsmåde
    1) Skær kyllingen i stykker og sæt den til at arinerer i citronsaften blandet med timian
    2) Lav bouillionnen og tilsæt chili, ingefær, galangalrod, citrongræs og gurkemeje – lad det koge med i et par minutter inden varmen slukkes
    3) Kom et par skefulde olivenolie på en pande og svitsløgene på høj varme et par minutter
    4) tilsæt risene og rør godt rundt indtil de begynder at blive gennemsigtige/klare i kanterne
    5) Tilsæt den røde peber
    6) Efter et minut tilsættes alt bouliion inklusiv indhold til panden
    7) Efter et par minutter tilsættes hvidvinen
    8) Det hele skal nu simre under omrøring indtil risene har optaget næsten hele væsken
    9) Tilsæt en smørklat og det revede parmasan. Rør god rundt
    10) Sluk for varmen og lad det hvile i 3-5 minutter
    11) Serveres straks
    12) Velbekomme