Pasta med citron/persillepesto

27. august 2010 | Skrevet af Dann

Pasta med citron/persillepestoI aften skulle vi derfor prøve en variation af en opskrift, vi har set i en kogebog. Det skulle være pasta, men i stedet for en traditionel tomatsauce skulle det være en pesto med citron og persille. Det smagte utrolig godt, og kan anbefales som en alternativ sommerret – specielt her i sommerhalvåret, da den er lidt frisk. Vi drak ikke vin til, men jeg vil tro at den gør sig rigtig godt til en kold tør hvidvin.

Indkøbet til retten var faktisk lidt svært, da der skal bruges både citroner, der ikke har fået en overfaldebehandling og en speciel pecorino ost. Begge dele kunne vi ikke få i de butikker, vi har i  byen, så jeg endte med at tage til Metro, hvor jeg var så heldig at finde begge dele. Det kan derfor anbefales at købe ind på forhånd til denne ret, da det kan være svært at finde alle ingredienserne.

Selve pestoen tog lidt lang tid for mig at lave, da det var første gang, men jeg er sikker på at det om et par gange bliver en hverdagsret, som kommer ind i vores madplan på et tidspunkt. Indtil da må det forblive en weekendting. Man kan snyde lidt med tiden ved enten at købe pastaen eller ved at lave pestoen i forvejen.

Lene var meget begejstret for maden. Retten kan anbefales, og det er helt sikkert en, vi skal have igen.

Ingredienser

  • Frisk pasta – gerne hjemmelavet – lavet med 100% hvidt mel
  • 1½ citroner der ikke er overfladebehandlede
  • 50 gram pinjekerner
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 100 gram parmesan (ost)
  • 1½ håndfulde nippet bredbladet persille
  • 40 gram pecorino (ost)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Kom halvdelen af pinjekernerne i en morter og stød dem til en mos – skal føles som når man laver pesto
  2. Hæld de moste pinjekerner over i en ovnfast skål
  3. Kom resten af pinjekernerne i skålen
  4. Tilsæt også salt og peber
  5. Pres de 1½ citron og kom saften over i skålen
  6. Riv skallen fra citronerne og tilsæt den i skålen
  7. Riv 80 gram parmasanost og kom det i skålen
  8. Riv pecorino osten og kom den i skålen
  9. Halvdelen af persillen hakkes meget fint og kommes i skålen
  10. Kom olivenolien i skålen og rør godt rundt
  11. Riv nu nogle pæne stykker parmasanost ud af de sidste 20 gram og kom dem i en lille skål
  12. Tilføj resten af persillen til den lille skål med parmasanost. Denne skål skal bruges til at komme på den færdige ret.
  13. Varm en stor gryde vand, så der kan koges pasta
  14. Saucen skal nu varmes lidt op så osten smelter en lille smule. Det kan gøres i en ovn, men det kan også gøres ved at lade skålen stå på toppen låget af den gryde, man varmer vandet til pastaen i.
  15. Kog pastaen efter anvisningerne og lad pastaen dryppe af i et dørslag
  16. Tag gryden fra varmen.
  17. Kom pastaen tilbage i gryden og hæld saucen ud over pastaen.
  18. Bland nu saucen godt rundt i pastaen (lidt ligesom når man laver carbonara)
  19. Anret portionerne og kom persillen og den groft skårne parmasan fra den lille skål over retten.
  20. Velbekomme

Der er lukket for kommentarer.