Bøf, hasselbagte kartofler og whiskysauce

Bøf med kartofler og whiskysauce Vi har altid begge to sat pris på en god bøf. Til en bøf skal man naturligvis have noget tilbehør. I denne omgang skulle det være noget whiskysauce og hasselbagte kartofler.

Jeg har altid været rigtig glad for hasselbagte kartofler. Det er helt fantastisk at have en kartoffel der på samme tid er blød og sprød. Det kan jeg rigtig godt lide. Det var nok mest derfor, det var hasselbagte kartofler, der skulle være med som tilbehør.

Whiskysaucen er ikke en helt rigtig whiskysauce. Det er egentelig en hurtig genvej til at lave en rigtig velsmagende whiskysauce, uden der er whisky i. Det kan anbefales at lave en rigtig whiskysauce helt fra bunden, men da det tager ret lang tid er genvejen brugt her – og helt ærligt, så smager den rigtig godt.

Retten (der ret tydeligt manglede lidt salat, da vi ikke havde det i huset) smagte rigtig godt, og vi har faktisk lavet det et par gange siden. Det er relativt hurtigt at lave i indsats, men tager en del tid da kartoflerne skal i ovnen.

Nedenfor kommer opskriften på kartoflerne og whiskysaucen. Bøffen skal jo bare steges, så det bliver ikke beskrevet nærmere.

Ingredienser – hasselbagte kartofler

  • 1½ kg kartofler
  • 1½ dl olie
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk paprika
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde – hasselbagte kartofler

  1. Bland olie, salt, paprika og hvidløg sammen og lad det trække i mindst fem minutter
  2. Kartoflerne skrælles
  3. Snit i kartoflerne så der kommer nogle små skifter på 1½ millimeter. Snittene skal være langs kartoflens korte side. Snittene skal gå næsten ned i bunden af kartoflen. Det kan anbefales at få en speciel holder til at lave hasselbagte kartofler i. Sådan en har vi og det virker rigtig godt. Den koster nærmest ingenting i en isenkræmmer.
  4. Kom kartoflerne over i en bradepande
  5. Kartoflerne pensles med olieblandingen, så det dækker den øverste halvdel af kartoflerne
  6. Kartoflerne kommes i en forvarmet ovn på 200 grader. Kartoflerne skal bages i ca. 40 minutter. Det er vigtigt at holde øje med farven, da de skal ud, når de er blevet lidt brune i kanten.
  7. Efter de har været i ovnen skal de lige køle af et par minutter inden de serveres.
  8. Velbekomme!

Ingredienser – whiskysauce

  • 1/4 L fløde
  • 1 spsk. rosmarin
  • 1/2 L mælk
  • 270 ml barbecuesauce købt i butikken (Kraft på glas er rigtig god)

Fremgangsmåde – whiskysauce

  1. Kom fløden i en kasserolle og varm den op under høj varme i et minut
  2. Tilsæt barbecuesaucen under kraftig omrøring
  3. Når barbecuesaucen er helt opløst i fløden tilsættes rosmarinen
  4. Lad saucen koge under svag varme i 10 minutter
  5. Tilsæt mælken og få saucen op at koge
  6. Når saucen ikke længere skiller stoppes omrøringen
  7. Lad nu saucen koge på svag varme i 30-60 minutter
  8. Saucen er nu klar til servering
  9. Velbekomme!