Madbrød

25. juni 2010 | Skrevet af Dann

MadbrødNår man er på café kommer der tit lidt små stykker brød på bordet enten inden eller til maden. Typisk er der lidt dip til brødet. Nogen bruger olivenolie, nogen hvidløgsmayonnaise og andre noget helt tredje. Fælles er dog at det smager rigtig godt med sådan noget madbrød.

Derfor besluttede jeg mig for at finde ud af, hvordan det kunne gøres. Resultatet har indtil nu ledt til nedenstående opskrift, der giver et rigtig godt resultat. Dejen skal ikke hæve, så der går under en time fra man går i gang til der er færdigt brød på bordet.

Brødet smager rigtig godt – både som tilbehør til mad eller som en lille appetitvækker.

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2/3 dl yoghurt natural – brug eventuelt græsk yougourt
  • 350 gram mel
  • 3 tsk rosmarin (tørret)
  • 30 gram gær

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Tilsæt yoghurt, mælk, sukker og salt
  3. Når alle ingredienserne er opløst i en væske hældes den over i en skål
  4. Når væsken er blevet lunken igen blandes gæret i
  5. Tilsæt melet og ælt dejen sammen i 3-7 minutter til den føles færdig
  6. Slå brødet ud så det former en cirkel (eller firkant efter smag). Dejen skal være. ca. 1½-2 centimeter høj.
  7. Skær riller i brødet næsten helt igennem. Rillerne kan bruges til at brække brødet i stykker efterfølgende.
  8. Pensel brødet med mælk (eller alternativt vand)
  9. Drys rosmarinen jævnt ud over brødet
  10. Bag brødet i 35 minutter på 200 grader i en forvarmet ovn
  11. Serveres efter brødet har stået i fem minutter
  12. Velbekomme

En kommentar til “Madbrød”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Set og sket i 2010 siger:

    […] Madbrød […]