Risotto med oksekød

11. april 2010 | Skrevet af Dann

Risotto med oksekødFor et par uger siden konstaterede Lene, at hun gerne ville have risotto. Det havde jeg aldrig lavet før, så det var tid til at kigge i bøgerne med opskrifter og ikke mindst en masse søgninger med Google. Efter at have kigget på utallige opskrifter fandt jeg frem til en opskrift, som jeg gerne ville prøve.

Selvom jeg havde en idé om hvordan jeg skulle lave det, så skulle det tage et besøg i fem supermarkeder (KIWI, Fakta, Bilka, Føtex, SuperBrugsen) før jeg fandt nogle ris, der kan bruges til risotto. Faktisk var jeg på jagt efter nogle lidt andre ris end dem jeg fandt, men da jeg ikke kunne finde andre, så blev det Carnaroli ris. Hvis der er nogen der har tip til, hvor man kan finde ris til risotto, så sig endelig til.

Det fik jeg gjort her til aften, og det endte med at Lene fik sin risotto. Hun var vældig godt tilfreds med resultatet, så mon ikke det fremover kommer til at indgå i menuen herhjemme. Heldigvis bliver det ikke kedeligt, da man kan lave risotto med nærmest alle ingredienser… og det skal vi have afprøvet.

/Dann

Ingredienser

  • 200 gram skåret oksekød i stykker
  • 1 løg
  • 1 rød peber
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk provence krydderiblanding (alternativt brug timian)
  • 1 hønsekøds bouillonterning
  • 600 ml vand
  • 300 gram risotto ris (Carnaroli)
  • 1 klat smør
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Snit løget og peberen fint
  2. Varm vandet op i en kasserolle og opløs bouillonterningen heri. Når vandet har kogt sættes det til at simre på lav varme
  3. Varm to pander op. Den ene skal være en sauterpande
  4. Kom 2 spsk olivenolie i sauterpanden og 1 spsk i den anden pande
  5. Svits løgene hurtigt i sauterpanden og lad dem simre under svag varme
  6. Mens løgene simre tilsættes peberet og hvidløg (presses ud i panden)
  7. I den anden pande steges kødet og der slukkes for pandens varme
  8. Når kødet er færdigt flyttes indholdet fra sauterpanden over i den anden pande (der nu ikke er under opvarmning). Bare efterlad eventuelt olie
  9. Under høj varme (7/9) svitses risene på sauterpanden i ca. 5 minutter under kraftig konstant omrøring. Risene skal være gennemsigtige i enderne når de er færdige.
  10. Skru ned for varmen til ca. mellem (3/9) og tilsæt forsigtigt lidt bouillon, så risene er dækket.
  11. Efterhånden som risene suger væsken tilsættes mere bouillon, så risene hele tiden har væde at suge op. De må aldrig løbe tør for væde før risene er al dente. Det tager mellem 15 og 20 minutter inden risene er færdige med at suge væde
  12. Tilsæt indholdet fra den anden pande og bland det i sauterpanden.
  13. Tilsæt smørklatten og bland det i.
  14. Sluk for varmen, kom låg på sauterpanden og lade den hvile i 3-4 minutter.
  15. Risottoen er nu klar og skal serveres straks!
  16. Velbekomme!

En kommentar til “Risotto med oksekød”

  1. Hanne siger:

    Lidt sent nu måske, men Bilka har ihvertfald rigtige risotto ris 🙂