Hjemmelavet burger

3. april 2010 | Skrevet af Dann

BurgerEfter lidt snakken frem og tilbage blev vi enige om, at Signe godt kunne spise en hjemmelavet burger. Derfor skulle vi i torsdags have en rigtig hjemmelavet burger. Det skulle gå relativt stærkt, så det blev noget helt basalt fyld (her kan man være meget mere kreativ, end vi har været) og uden kartofler som tilbehør. Tilgengæld lavede jeg fire forskellige slags dressinger – bare for at prøve det. Vi er uenige om, hvilke dressinger der er bedst, så det må være op til den enkelte at prøve sig frem.

Der var rigeligt mad til os tre. Det smagte rigtig godt, og kan klart anbefales her til det næste sommer-halvår.

Velbekomme!

/Dann

Ingredienser – burgerfyld

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 agurk
  • 1-2 rød peber
  • 1 tomat
  • 1 lille løg
  • 1 salathoved
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde – burgerfyld

  1. Skyl salaten, agurk, tomat og peber
  2. Skær salaten i små stykker
  3. Skær den røde peber ud i passende stykker
  4. Skær tomaten i skiver
  5. Hak løget i passende stykker
  6. Form kødet til 5 bøffer (1 lille til Signe og to hver til os voksne)
  7. Varm en pande op og kom olien på
  8. Steg bøfferne på panden
  9. Lad bøfferne hvile i 3-5 minutter
  10. Burgerne “bygges” enten til servering eller som en del af måltidet
  11. Velbekomme!

Burgerboller klar til brugIngredienser – burgerboller

  • 450 gram hvedemel
  • 200 gram fuldkorns hvedemel
  • 4 dl vand
  • 50 gram gær
  • 3 spsk (oliven) olie
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde – burgerboller

  1. Bland de to typer mel i en skål
  2. Kom vandet sammen med olien og saltet i en kasserolle
  3. Lun kasserollen så indholdet bliver lunket
  4. Bland gær i kasserollen
  5. Kom væsken i skålen med mel og ælt det godt sammen. Tilsæt hvedemel efter behov ved æltning.
  6. Lav 10 boller ud af dejen og kom dem på en bageplade med bagepapir (maksimalt 6 boller pr. bageplade)
  7. Lad bollerne hæve i ca. 20 minutter med et viskestykke over sig
  8. Bollerne kan eventuelt pensles med æg og drysses med fuldkornsmel (ikke gjort her)
  9. Kom bollerne i en forvarmet ovn på 225 grader i  20 minutter
  10. Når burgerbollerne er færdige skal de hvile i ca. 10 minutter, inden der kan laves burger

4xdressing til burgerIngredienser – klassisk burger dressing

  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 spsk ketchup
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • ½ tsk paprika

Ingredienser – karry dressing

  • 250 gram cremefraiche
  • 1 tsk karry
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½ tsk timian

Ingredienser -balsamico dressing

  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk oregano
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • ½ tsk paprika

Ingredienser – salt/peber dressing

  • 2 spsk cremefraiche
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk peber

Fremgangsmåde – dressing fælles

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, det kan serveres i
  2. Lad det hvile i mindst fem minutter inden det serveres

En kommentar til “Hjemmelavet burger”

  1. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Club sandwich siger:

    […] club sandwich uden dressing. Denne gang brugte vi den samme dressing som til vores burger, men man kunne med fordel også have haft noget […]