Gazpacho med croutoner

21. maj 2009 | Skrevet af Dann

GazpachoDet kan virke lidt mærkeligt at lave en kold suppe, der delvist er baseret på agurk, men det smager overraskende godt. En perfekt forret på en varm sommerdag. Kan også bruges som let frokost da den mætter rigtig godt – specielt når den servers med croutoner.

Lene var ikke vild med tanken om kold suppe, og slet ikke når der var agurker blandet ind i det, men hun blev (heldigvis) positivt overrasket, og jeg har fået besked på at lave den igen 🙂

/Dann

Ingredienser, Gazpacho

  • 1 rød peber
  • 1 skive toastbrød
  • 1 agurk
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk peber
  • 1 ds (400 ml) flåede tomater

Fremgangsmåde, Gazpacho

  1. Skær skorpen af brødet og smid den ud
  2. Hæld saften fra tomaterne i en tallerken og lad brødet suge noget af den væde
  3. Skær agurken i 2 stykker: 3/4 længde og 1/4 længde
  4. Den store del af agurken skrælles og skæres i nogle store stykker
  5. Peberen skæres så kerne fjernes
  6. Brød (inkl. hvæde), peber, skrællet agurk, hvidløg og flåede tomater kommes i en blender
  7. Blend indtil det har en jævn konsistens
  8. Hældover i en skål og tilsæt salt, peber, eddike, olivenolie og paprika
  9. Skær den resterende agurk i meget små stykker og bland dem i suppen
  10. Kom det hele i køleskabet og lad den køle ned
  11. Server under stuetemperatur

CroutonerIngredienser, croutoner

  • 3 skiver toastbrød
  • ½ dl olivenolie
  • [ evt. hvidløg og timian ]

Fremgangsmåde, croutoner

  1. Skær de enkelte skiver toastbrød i tern
  2. Varm panden op
  3. Når panden er varm kommes olien på og herefter ristede små tern brød inkl. evt. hvidløg og timian
  4. Under stegning/ristning vendes brødet konstant
  5. Når det betynder at blive gyldent i kanterne er det færdigt
  6. Placer i skål og server ved stuetemperatur

4 kommentarer til “Gazpacho med croutoner”

  1. Dann siger:

    Opskriften på Gazpacho kan med fordel ændres således:

    1) 2 spsk rødvinseddike frem for 1
    2) en grøn peber fremfor en rød peber
    3) Brug en lille/mindre agurk og drop at skære dem i små stykker

    /Dann

  2. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Året der gik i 2009 siger:

    […] noget aftensmad af det vi lige havde, hvidløgsmayonnaise, små boller som tilbehør til aftensmad, Gazpacho med croutoner, saltmandler, bruchetta som en lille appetitvækker, pesto med […]

  3. Dann siger:

    Vi varierede i dag opskriften en smule, og resultatet blev rigtig godt!

    Ændringerne var:

    1. En normal størrelse agurk
    2. Brødene blev lagt i blød i vand fremfor tomatsaften. Herefter kom de op uden det overskydende vand (men de blev ikke dryppet af inden de kom i blenderen)
    3. 5½ friske tomater skåret i grove stykker kom i blenderen fremfor dåsen med tomater.
    4. Der kom tæt på en halv dl olie i suppen

    Resultatet blev rigtig godt og lidt mere cremet og fast end med den oprindelige opskrift. Hvis vi har tomater i huset vil denne variant blive brugt fremadrettet.

    /Dann

  4. Lene & Dann Bleeker Pedersen » Blogarkiv » Påskeferie 2011 siger:

    […] Gazpacho […]